Dagen etter at Halvor Sørbø leverte sitt litt livs ritt med sølv på tempo i UM i Asker lørdag, fulgte han opp med en ny sølvmedalje på fellesstarten.

Men når Sørbø snakker med Aust-Agder Blad, er han fortsatt irritert på at det ikke ble gull, for med 800 meter igjen av rittet på 77 kilometer gikk han fra bruddet og kjørte solo.

Gjersdølingen fikk en god luke ned til konkurrentene, men med tre meter igjen til målstreken og sitt første UM-gull stivnet beina til Sørbø. Simen Evertsen-Hegreberg fra Stavanger CK kom i enda større fart og tok gullet rett foran nesa på Sørbø.

– Surt der og da, men når jeg ser det i perspektiv, har det vært en veldig bra helg, sier Halvor Sørbø.

I ungdomsmesterskapet (UM) er landets beste syklister samlet. Det regnes som et uoffisielt NM.

På tredje runde kom Sørbø med i et seksmannsbrudd som skulle gjøre opp om UM-medaljene.

– Samarbeidet var bra og vi økte avstanden stort sett hele tiden. Det ble hardkjør i en bakke de siste rundene og til slutt var vi fire stykker igjen som skulle kjempe om de tre pallplassene. Sammen med meg i bruddet var Fredrik Fjærli fra samme klubb som meg (Asker CK), og vi ble enige om at han skulle prøve å spurte og at jeg skulle prøve å støte, oppsummerer Sørbø.

Nevnte Fredrik Fjærli tok bronsemedaljen.

Rittet var første fellesstart for sesongen og Sørbøs første siden midten av september i fjor. Koronapausen gjorde at sesongen ikke startet før i slutten av juni. De første rittene var på tempo.

Erling Gryting Hafredal fra Gjerstad kom på 16. plass i 14. årsklasse, mens Noah Libekk Haugen fulgte som nummer 28 i samme klasse.