Gå til sidens hovedinnhold

Han tar over roret i Aust-Agder Blad

Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Nøstvold Tou (40) blir konstituert redaktør i Aust-Agder Blad med umiddelbar virkning.

Det ble klart etter styremøtet i avisen, tirsdag formiddag. Tidligere på dagen ble det klart at Aust-Agder Blads redaktør Camilla Glad fratrer sin stilling.

Nøstvold Tou har siden 2011 arbeidet i nabo-, og søsteravisa i øst, Kragerø Blad Vestmar.

– Jeg har jobbet i KV siden 2011. Lenge var jeg KVs nettredaktør, mens jeg det siste halve året har vært nyhetsredaktør, forteller Tou, som er utdannet journalist ved TV- og radio-linja i Bodø. Han har også tidligere jobbet for Sandnesposten, og kom til Kragerø i 2007.

Tou har sitt virke i KV i dag, men overtar redaktørstolen snarest.

– Jeg kjenner ikke alle detaljene rundt hva som har skjedd i Aust-Agder Blad den siste tiden, men mer bruddstykker. Det er klart at det kan bli utfordrende å overta etter en slik hendelse, men jeg tenker at det er noe vi skal klare sammen, sier han.

Tou er gift, bor selv i Kragerø og har selv tre barn mellom åtte og 13 år. Kjennskapen til Risør og Gjerstad begrenser seg til noen tilfeldige besøk, men på ett område følger han veldig tett med.

– Jeg har vært i Risør noen ganger, og leser jo Aust-Agder Blad. Og jeg fikk jo med meg at Risør rykte ned fra femtedivisjon, sier han med et smil.

Erfaren medarbeider

Styreleder Jan Arild Tveten i Aust-Agder Blad sier han er godt fornøyd med å ha en løsning på plass så raskt.

– Jeg er glad for at Trond Nøstvold Tou har sagt ja til å påta seg oppgaven med å lede redaksjonen i Aust Agder Blad. Trond har lang erfaring som nyhetsredaktør i Kragerø Blad Vestmar, en avis som på mange måter kan sammenlignes med Aust-Agder Blad. Han kjenner Amedia godt, og vil fungere i rollen umiddelbart, sier Tveten.

Han legger samtidig til at styret nå har igangsatt prosessen med rekruttering av ansvarlig redaktør.

Kommentarer til denne saken