Showkampen begge lagene nekter å tape: – Det blir litt krig

BARKER SAMMEN: Grønt mot blått, Risør Fotballklubb mot Risør Håndballklubb i Risørhallen torsdag. Fra venstre: Gunvor Gundersen, Ida Elise Olsen, Frida Amundsen og Benedicte Ommundsen Smedby.

BARKER SAMMEN: Grønt mot blått, Risør Fotballklubb mot Risør Håndballklubb i Risørhallen torsdag. Fra venstre: Gunvor Gundersen, Ida Elise Olsen, Frida Amundsen og Benedicte Ommundsen Smedby.

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvem er byens beste ballspillere? Det svaret får vi i Risørhallen torsdag kveld.

DEL

Det deles ikke ut poeng, men det står ikke på rent lite på spill når Risørs håndballkvinner møter Risørs fotballkvinner til dyst i en showkamp i anledning håndballklubbens sesongavslutning i Risørhallen torsdag.

– Da invitasjonen kom, var det ikke noe problem å samle et lag. Vi hadde egentlig kamp selv, men den har vi fått utsatt, sier fotballspiller Gunvor Gundersen til Aust-Agder Blad.

Showkampen er på to omganger på 20 minutter: én med håndball og én med fotball.

– Vi håper at vi kan fylle tribunene. Dette er det siste punktet på programmet for selve sesongavslutningen, sier Benedicte Ommundsen Smedby, som både er spiller og sportslig leder i Risør Håndballklubb.

– Det hadde vært veldig kult om det kom mye folk for å se på, tilføyer Gunvor Gundersen.

Gir ingenting gratis

Smedby forteller at hun har hørt at fotballjentene allerede har trent håndball før kampen.

– Jeg har hørt de tjuvtrener, så vi har også begynt å spille litt fotball. Nå har vi lagt det inn i treningene våre, forteller Smedby, som får bekreftet «tjuvøktene» av Gundersen.

– Vi skal ikke komme dit og gi dem en lett kamp. Vi skal gjøre vårt beste, for å vise at det er fotballjentene som er det beste laget. Det blir litt krig med fotball- mot håndballjentene, sier Gunvor Gundersen muntert.

Flere spillere på begge lag har tidligere vært innom begge idrettene, og Gundersen forteller at de kommer til å prøve å få med flest mulig tidligere håndballspillere til showkampen.

– Jeg så noen trente og skjøt litt, så jeg ble litt bekymret. Vi sliter litt med fotballen, men vi skal gjøre det vi kan. De skal ikke få komme seirende ut av Risørhallen, forsikrer Smedby.

Flere kamper

Showkampen er det siste punktet på programmet på torsdagens sesongavslutning, som også inneholder prisutdeling, taler og «tradisjonelle» håndballkamper med blandet lag på tvers av klubbens lag, særlig til glede for de yngste spillerne.

– Vi har hatt showkamp med mange forskjellige vrier, både mot foreldre, trenere og tidligere spillere. I år ville vi tenke litt annerledes, og vi ville gjerne prøve å trekke andre klubber til Risørhallen, sier Smedby

– Da ble det naturlig å spørre fotballdamene. Vi er de to største lagidrettsklubbene i Risø. Vi har sett det er blitt gjort i andre byer også, fortsetter Smedby.

Artikkeltags