Guro (22) og Gjerpen sikret plassen: – Utrolig deilig

OPP OG NED: Slik oppsummerer Guro Lundtveit Svennevig sin sesong i eliteserien.

OPP OG NED: Slik oppsummerer Guro Lundtveit Svennevig sin sesong i eliteserien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Deilig å bevise at vi har noe i eliteserien å gjøre, sier Guro Lundtveit Svennevig (22).

DEL

Gjerpen og Guro Lundtveit Svennevig fra Risør klarte ikke å fornye eliteseriekontrakten på egenhånd mot Storhamar onsdag, men med Stabæk-tap for Tertnes, kunne Telemarks beste håndballdamer likevel slippe jubelen løs etter kampen i Skienshallen.

Dermed slapp de en direkte overlevelseskamp mot Stabæk på søndag. Rælingen rykker ned, mens Stabæk må ut i kvalifiseringen. I tillegg trakk Halden laget sitt tidligere i høst.

– Det var utrolig deilig. Vi gjorde det litt for spennende på slutten av sesongen med et surt tap for Oppsal på bortebane, men vi er veldig glade for at vi er sikret før siste kamp mot Stabæk på søndag. Så kan vi spille med litt lavere skuldre, selv om vi selvfølgelig skal ha to poeng der også, sier Svennevig til Aust-Agder Blad med et smil.

Hun har vært med fra andredivisjon til eliteserien på bare tre sesonger. Nå er den gamle storheten Gjerpen i ferd med å etablere seg i toppdivisjonen igjen.

– Sesongen har vært utrolig gøy og lærerik. Vi har hatt noen tøffe kamper og fått noen smeller, men samtidig har vi spilt flere ordentlig bra kamper og vist at vi holder nivået og fortjener å være i den øverste divisjonen. Vi ble jo før sesongen spådd med null poeng og rett ned igjen, så det er deilig å bevise at vi har noe der å gjøre, sier Svennevig.

Linjespilleren fra Risør scoret to av målene mot Storhamar.

– For min egen del synes jeg sesongen har gått litt opp og ned, men jeg har fått godt med spilletid og jeg har lært masse. Det har vært helt fantastisk å være med på reisen fra andredivisjon til eliteserien, sier hun.

Svennevig, som er student ved siden av, ønsker å fullføre sesongen før hun svarer på hva som skjer neste sesong for hennes egen del.

Artikkeltags