Politiet mistenker at ungdomsgjeng står bak en rekke hærverk denne høsten

Politistasjonssjef Odd Holum tror det er ungdommer som står bak en rekke tilfeller av hærverk i høst. Her med bilder fra innbruddet i fotballklubbens kiosk, hærverket på Lett Emballasje og hærverket på en gravemaskin tilhørende Garthe Grøntanlegg.

Politistasjonssjef Odd Holum tror det er ungdommer som står bak en rekke tilfeller av hærverk i høst. Her med bilder fra innbruddet i fotballklubbens kiosk, hærverket på Lett Emballasje og hærverket på en gravemaskin tilhørende Garthe Grøntanlegg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den siste tiden har det forekommet en rekke hærverk i Risør, og ett i Gjerstad. Nå ber politiet publikum om hjelp. – Kom til oss med det, så vurderer vi om det er av betydning, sier politistasjonssjefen.

DEL

Fredag morgen fikk politiet melding om et innbrudd på Risør ungdomsskole.

– Et vindu inn til kantinen var knust. Noen hadde tatt seg inn og stjålet matvarer fra et kjøleskap. Vi var der og sikret noen spor, men vi har ingen mistenkte, forteller politistasjonssjef Odd Holum.

En høsttrend

Innbruddet føyer seg inn en rekke ugjerninger som er gjort i Risør denne høsten.

– Vi tror det er en ungdomsgjeng som holder på, forteller Holum.

Han ramser opp forholdene.

– Det ble gjort innbrudd i Risør fotballklubbs klubbhus i begynnelsen av oktober, og skadeverk på en moped i samme tidsrom. Brannvesenet hadde noen bilvrak de brukte til trening, som noen har knust og herjet på mellom hver gang. Så var det innbruddet hos Lett Emballasje, på den gamle livbeltefabrikken. Forrige uke ble det gjort hærverk på en gravemaskin tilhørende Garthe Grøntanlegg. Og nå var det altså innbrudd på ungdomsskolen, sier Holum.

Mangler spor og observasjoner

Politiet vet foreløpig ikke hvem som står bak.

– Alt er uløst. Vi har lite spor å gå etter, og vi har ikke fått inn noen observasjoner. Det er klart at det er noen som vet noe, men ingen har sagt det til oss. Vi vil gjerne ha tips. Det ser ut som en ungdomsgjeng ut fra hva som er stjålet og hva som er gjort. Det er hærverk uten mål og mening. Det er ingen vinning til hensikt i det hele tatt. Det er bare skadeverk og ødeleggelser. Det er så bak mål, sier Holum, og legger til:

– Ting har blitt oppdaget når det har gått litt tid – enten én eller flere dager etterpå.

Kan ha vært i Gjerstad også

Politistasjonssjefen trekker også frem hærverket som ble gjort på en gravemaskin tilhørende Knut Haugsjå AS på Sundebru for halvannen uke siden.

– Det kan ha sammenheng, men det trenger ikke å ha det. Hvis det er ungdom som raser rundt på mopeder, så er det jo innenfor aksjonsradius, sier Holum.

Ber foreldre snakke med barna sine

Nå oppfordrer han foreldre til å være på vakt.

– Det er klart at de bør følge litt med på hva de håpefulle holder på med. Foreldre bør snakke med sine, og folk bør være litt oppmerksomme på hva de har hørt. Jeg vil tro at i en vennegjeng begynner folk å skryte litt av ting. Kom til oss med det, så vurderer vi om det er av betydning, sier Holum, og minner om at man kan komme med anonyme tips til politiet – både via telefon og Internett.

Og, til dem som driver hærverk vil politistasjonssjefen si:

– La vær. Slutt! Oppfør dere som folk. Det der er helt meningsløst. Det er forferdelig barnslig. Vær heller så voksne at dere tar ansvar for det dere har gjort.

Artikkeltags