I dag banker russen på døra – og du bør ha en skikkelig god unnskyldning for og ikke åpne lommeboka

INNSAMLERNE: Fra venstre bak: Anna Sollie, Selma Cemalovic, Lea Hofsli Rødven, Oline Grunnsvoll Torjussen, Ajla Basic.  Fra venstre foran: Ingrid Løite Jacobsen, Tuva Axelsen.

INNSAMLERNE: Fra venstre bak: Anna Sollie, Selma Cemalovic, Lea Hofsli Rødven, Oline Grunnsvoll Torjussen, Ajla Basic. Fra venstre foran: Ingrid Løite Jacobsen, Tuva Axelsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

De som anklager ungdommen for å være uengasjerte kan gå og legge seg. I dag samler russen inn penger til forskning på krefttypene som få overlever.

DEL

Innsamlingsaksjonen "Krafttak mot kreft": "Krafttak mot kreft" er en årlig innsamlingsaksjon, i et samarbeid mellom kreftforeningen og alle landets russ. Opplegget er derimot helt frivillig, men det hindrer ikke rundt hundre medlemmer av risørrussen å tre ut i marskvelden for å samle inn penger.

Aksjonskomiteen på Risør Videregående skole ledes av syv engasjerte jenter, og de forteller at de fleste unnskyldninger for å gi er fullstendig eliminert.

– Vi, og alle som samler inn penger, gjør dette på sin egen fritid, fordi vi er engasjert i saken, sier Lea Rødven Hofsli i komitéen.

– Det er en veldig god sak, og i år er fokuset på forskning rundt krefttypene som få overlever, i tillegg til tiltak for å ivareta pårørende og pasienter som havner i denne situasjonen, forteller hun.

Har opplevd det selv

Men engasjementet stikker også dypere for mange, som Aust-Agder Blad også har skrevet om tidligere.

– Mange av oss har selv personer i våre familier eller omgangskretser som har blitt rammet av kreft. Det føles riktig og godt å gjøre en innsats for dette, sier Oline Grunnsvoll Torjussen.

Masse plass til penger

Oppfordringen går derfor ut til folket; når du er på butikken i dag, ta ut en hundrelapp å hive på bøssa til kvelden. Skulle det glippe, vet ungdommen råd.

– Det er en egen innsamlingsside på nettsiden til kreftforeningen som man kan gi via, i tillegg til at man selvsagt kan gi på Vipps. Der har vi uendelig plass til masse penger, sier hun.

Målet er å samle inn så mye som overhode mulig.

– Fjorårets aksjon klarte å samle inn 130.000 kroner. Vi håper selvsagt å slå det; og at vi må sitte og telle til langt på natt, avslutter Hofsli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken