– Kommunen har ikke økonomi til å lønne en av legene som skulle arbeide i helsehuset

Dag Gjesteby

Dag Gjesteby

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI AAB står det å lese at kommunen har redusert antall leger med en turnuslege. Hovedårsaken er tydeligvis driftskostnadene. Man må virkelig lure på om det er samme kommuneledelse som nylig foreslo å bygge og drifte et nytt Helsehus i millionklassen som nå ikke har penger til legebemanning?

Å redusere legetjenesten samtidig som vi vil øke den, fremstår som et håpløst dårlig forslag og vil være et tiltak som direkte berører befolkningens behov og service. I artiklene i AAB er det i tillegg skrevet og kommentert mye om at turnuslegen vil være et positivt bidrag for legegruppen og på lenger sikt utvilsomt positivt for framtidig rekruttering.

Bare hus – ikke virksomhet?

I forbindelse med det nye Helsehuset på Tjenna skulle kommuneledelsen tydeligvis klare å frigjøre kapital både til å bygge og til årlige driftsmidler for å bemanne det nye huset. Nå har de plutselig ikke økonomi til å lønne en av de legene som skulle arbeide i huset. Det viser en utrolig spesiell prioritering og det er lett å forstå at legene reagerer både lokalt i Risør og nasjonalt. Det bør også vi andre gjøre.

Jeg har ikke oversikt over kommunens samlede økonomiske situasjon, men det fremstår som en bra løsning å frigjøre lønnsmidler sentralt i kommuneledelsen og ansette turnuslegen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags