Får endelig leve av sin store lidenskap

OVERVELDET: Elin Ohlsen hadde kjøpt inn 150 champagneglass til nyåpningen, men det holdt ikke.

OVERVELDET: Elin Ohlsen hadde kjøpt inn 150 champagneglass til nyåpningen, men det holdt ikke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elin Ohlsen (49) fra Risør hadde egentlig praksis mot en helt annen yrkesvei, men det endte med å bli jobben hun har drømt om siden hun var tenåring.

DEL

Dagens navn: Elin Ohlsen (49). Sivilstand: Samboer med Audun Sæthra. Sammen har de barna Christina, Nicolay og Henrik. Fra: Risør Yrke: Driver Galleri Ohlsen i Torvgaten 7 i Arendal sentrum.

Elin Ohlsen holdt på med fagutdannelse i psykisk helse med praksis hos psykiateren Odd Milton Lunde i Arendal, og med hans pasienter skulle hun holde malekurs.

– Det var for to måneder, men så ville også familiemedlemmer av pasientene på malekurs, og folk ville kjøpe noen av bildene mine som jeg hadde hengt opp på veggen, forteller Elin Ohlsen.

Det ble starten for «Galleri Ohlsen». I to og et halvt år forlenget Risør-kvinnen husleia med én måned av gangen.

– Så startet jeg med å holde kurs for et par personer av gangen i et lite lokale i Arendal. Etter hvert ville flere og flere leie plass på veggen, sier Ohlsen.

Etter hvert som interessen fra andre kunstnere økte, fikk 49-åringen og kursdeltakerne mindre plass i lokalet.

– Vi endte opp lengre og lengre bak i lokalet. Til slutt var det bare en liten plass innerst igjen, forteller hun.

Det var da hun tok valget om å flytte fra Torvgaten 5. «Match»-butikken i Torvgaten 7 var nedlagt og et to hundre kvadratmeter stort lokale sto ledig.

– Vi bruker hele lokalet, og vi har nå 28 kunstnere som leier hos meg. Etter åpningen har det vært enda flere som ønsker å leie plass, så nå har vi faktisk venteliste, forteller Ohlsen muntert.

Begynte på Tangen

Lørdag forrige uke ble galleriet åpnet.

– Det gikk over all forventning. Det var overveldende. Jeg hadde beregnet 150 champagneglass, men vi gikk fort tom og måtte begynne å serve i vanlige glass. Det var veldig mye folk, sier hun.

Ohlsen er fagbrev som møbeltapetserer og jobbet i mange år hos Hødnebø, og har de seneste årene jobbet med psykisk helsearbeid i Risør kommune.

– Jeg fullførte fagutdannelsen, men visste ikke at det skulle ende opp med galleri. Nå jobber jeg ikke lenger i psykisk helse, men jeg er støttekontakt for tre personer, forklarer Ohlsen.

Hun begynte å male på Tangen sammen med en venninne da hun var 13 år gammel. Siden var hun medlem av Risør Malerklubb i en årrekke, og Elin Ohlsen trekker frem Søren Ramskjær, Ernst Andersen og Kjell Nilsen som ga henne viktig inspirasjon til å holde på videre med.

– Ernst Andersen var min store inspirasjon ved maling av akvarell, mens Søren Ramskjær ga meg mye inspirasjon ved maling av oljemaleri. Har hatt mange hyggelige maledager med han på malerklubben, skriver Ohlsen på egen nettside.

Ohlsen har også hatt mange utstillinger.

– Jeg var i mange år på Galleri Solsiden 10, der jeg også solgte bra. Det ga inspirasjon til å holde på videre.

Nye muligheter

Å male har vært en viktig del av livet siden tenårene.

– Nå betyr det mye. Jeg har hele tiden tenkt sikker inntekt, selv om dette er noe alle kunstnere drømmer om. Nå ser vi at det blir en inntekt av det, med malekurs og utstilling med godt salg. Det har blitt et levebrød, men samtidig har jeg fagutdannelsen i psykisk helse å gå tilbake til. Jeg håper dette er veien for meg nå, for det ser veldig bra ut, sier Ohlsen.

Det stadig voksende galleriet åpner også nye muligheter for Olsen.

– Jeg har akkurat fått et tilbud fra Bjellandstrand Gård (på Tromøy utenfor Arendal, journ.anm.) om å lage et veggmaleri i restauranten deres. Det dukker hele tiden opp nye muligheter, og jeg har allerede masse bestillinger på malerier med seilbåtmotiver til sommeren, forteller Ohlsen, som kan fortelle at det er mye risørfolk på besøk i galleriet hennes i fylkeshovedstaden.

– Vi har også Hjørdis Langmyr, Bodil Knutsen og Marte S. Hannemyr fra Risør som stiller ut, sier Ohlsen.

Artikkeltags