Reagerer på at det tok seks uker før noen svarte på leserinnlegget hans

Svarer tilbake: Yngve Tørrestad svarer her Aukland og Leifsons innlegg på motstående side. Aukland og Leifssons tekst ble publisert på AABs nettavis torsdag 10. november.

Svarer tilbake: Yngve Tørrestad svarer her Aukland og Leifsons innlegg på motstående side. Aukland og Leifssons tekst ble publisert på AABs nettavis torsdag 10. november. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTakk for motinnlegg på Aust Agders Blads nettside 11.11, med støtte til noen av mine synspunkter og argumenter i mitt debattinnlegg 9.11. om helsehus på Tjenna m.m.

Jeg skrev også et svært utvetydig innlegg som ble publisert på nett 2.10 og i papiravisen 3.10 Det skulle altså gå seks uker før det ble reagert. Og det fra en politiker og en helseaktør, tilfeldigvis et par. Dette er jo helt i tråd med slik det politiske arbeidet er i Risør kommune, det går ikke akkurat fort enkelte ganger. Saken om helsehus har jo pågått i flere år! Når jeg fortalte at jeg iverksatte et innbyggerinitiativ, var kanskje det tunge på vektskålen for å lage et motinnlegg?

Vil korrigere

Jeg synes det er fint at dere støtter meg i noen av mine synspunkter og utsagn. Jeg finner det unødvendig å imøtegå en del av deres argumentasjon. Det meste er jo allerede sagt og skrevet i debatten. Noe ble jo også oppklart i avisens intervju med meg 10.11. Det er likevel helt påkrevet å korrigere dere på et par punkt:

Dere skriver bl.a.: (Sitat) Så insinuerer du at lokalpolitikerne ikke har satt seg inn i planene til Sørlandet Helsepark osv…………(I parentes bemerket: Jeg har, som dere, kommet i skade for å bruke betegnelsen Sørlandets Helsepark, det heter Sørlandet Helsepark. Jeg har derfor rettet det i tekstene her i innlegget). Jeg har alltid holdt meg langt unna vanskelig ord og formuleringer når jeg skriver og snakker og gjør det fortsatt. Jeg vil at alle skal forstå hva jeg mener, sier og skriver. A insinuere betyr: (Insinuare på latin) å antyde eller komme med fornærmelige antydninger eller beskyldninger som er fordekte. Jeg skrev: (Sitat) Jeg frykter at mange folkevalgte og sentrale personer i kommuneadministrasjonen ikke har satt seg godt nok inn i prosjektet Sørlandet Helsepark. Langt mindre sett hva som nå er ferdig og hva som gjenstår av planer og muligheter. Det har jeg gjort.

Jeg har altså IKKE insinuert, men har skrevet at jeg har inntrykk av fordi jeg har lest hva som er gjort og snakket med folk som både er direkte, indirekte men også ikke direkte berørt av helseparken og som har kunnskap om den. Dette prosjektet utvikler seg, så det er viktig å følge med. Dere skriver også: (sitat) I Sørlandet Helsepark styre har det sittet en lokalpolitiker så kontakten er god ….osv….

Rådmannen måtte selv slå opp paragrafen

Dette har jeg sjekket og dobbeltsjekket. I styret Sørlandet Helsepark og i det tilhørende eiendomsselskapet sitter det IKKE, og har heller aldri sittet, noen lokalpolitiker eller lokalpolitikere. Det sier seg nesten selv at dere ikke kjenner så godt til kommunelovens paragraf 39 a som omhandler innbyggerinitiativ og innbyggerforslag. Det er det mange som ikke gjør.

Lovparagrafen er lite kjent. Den ligger som egen sak på kommunens hjemmeside, men rådmannen måtte selv slå opp da avisen kontaktet han (se artikkel i avisen 11.11.). Avisens journalist som besøkte meg måtte slå det opp da jeg varslet at jeg ville samle skriftlig støtte fra innbyggerne og bruke denne lovparagrafen for å stanse planene om et helsehus på Tjenna. Det dere skriver om saken og argumentene kjenner jeg selvsagt godt til, også at saken skal opp igjen i bystyret vet jeg veldig godt. Det er jo planlagt etter de vedtak som er gjort i saken. Vårt forslag er å stoppe det videre arbeid med planene.

Videre vil vi foreslå at kommunen og de folkevalgte i stedet medvirker og stimulerer til videre satsing i Sørlandet Helsepark som alt er påbegynt. Det er å medvirke til forsvarlige helsetjenester til kommunens innbyggere. Det er, som dere også har bemerket, en kommunal oppgave å sørge for helsetjenester til innbyggerne.De argumentene som dere refererer til og som er mot en etablering i helseparken, er for meg og mange jeg har snakket med, komplett forkastelig.

Jeg skal ikke begi meg inn på helsefag, men bare slå fast at tverrfaglig helsearbeid fungerer veldig fint under samme tak andre steder. Hvorfor ikke i lille Risør? Privat og offentlig hånd i hånd, det er jo moderne tankegang og praksis. Det er gammeldags å fremme skepsis mot samlokalisering med alternative behandlere. Vi trenger ikke et eget kommunalt helsehus noe sted!

Fullstendig meningsløst

Det er heller ingen pålagt kommunal oppgave å bygge og drifte et kommunalt helsehus. Det koster bare unødvendig mange penger, ja mange millioner, i innvestering og drift. Det er andre, mer nyttige, områder kommunen bør bruke penger på. Noe mer om økonomi i denne saken skal jeg holde meg unna på nåværende tidspunkt. Dette handler også om mye mer, bl.a. sentrumsutvikling og parkering. Det er to saker der jeg mer enn gjerne skal delta med konstruktive innspill senere, men først må kommunen stoppe planene om helsehus på Tjenna.

Det er fullstendig meningsløst, uansett eventuell byggemetode, å bygge i ei barkfylling! Risør har to unike flekker som vi må verne om, en grønn og en hvit.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags