Gå til sidens hovedinnhold

Helsehus: – Svar til Torhild Gregersens innlegg i AAB

Artikkelen er over 3 år gammel

Du får ha meg unnskyldt Torhild, men her var det vel en del mangelfulle påstander, som bør rettes opp. Tillater meg å ta for meg punkt for punkt, og fylle de med mine egne – for øvrig også subjektive meninger.

1. Hvorfor ble NKS Rehabilitering Sørland AS nedlagt ?

– Det ble blant annet bevilget 1 mill. til prosjektlederstilling, hvor prosjektleder ble plassert i lokaler i gamle EB, uten konkret stillingsinstruks. Han visste knapt hva han skulle gjøre!

På tross av «iherdig jobbing» gikk styret i NKS Rehab ut til Helse Sør-Øst med en døgnpris i det nye rehabsenteret, prosjektert på Randheia på kr 2.200,-. Til sammenlikning kan nevnes at Helse Sør-Øst betalte til Grande rehabsenter på Vik ved Mjøsa, i samme tidsrom – Kr 1.500,- pr. døgn. Ikke rart Helse Sør-Øst bakket ut – spør du meg.

2. Tett samarbeid mellom Sørlandet Helsepark og Risør kommune ?

– Ja, det er riktig at Sørlandet Helsepark og kommunen samarbeider, dog ikke på Helsehus-saken, men på velferdsteknologi i de nye 60+ husene som er bygget på litt av den 45 måls store eiendommen til Helseparken. En av disse boligene leier kommunen sammen med Pensjonistforbundet. Det er plass til mye her, Torhild. Hva med et «Demenstun», f.eks.?

3. Er det behov for begge deler ?

– Ole Brumpolitikk = ja takk – begge deler. Dette hadde kanskje vært ønskelig, men lite realistisk i lille Risør. Dessuten er både eiendommen og lokalitetene i Caspersens vei 81, store nok – i massevis. Både til kommunens Helsehus og lokalt Rehabiliteringssenter for div. kronikere i østregionen.

4. Faglige begrunnelser ?

– Det er vel neppe Yngve Tørrestad som mangler faglige begrunnelser.

5. Bussforbindelse ?

– Bussen stopper ved EB hver time – begge veier, så vidt jeg vet. Ny teknologi gjør det for øvrig svært interessant med førerløs buss, når det måtte passe kundene og Sørlandet Helsepark.

6. Integrert medisin og alternativ behandling ?

– Imidlertid er det svært hyggelig å registrere at du ikke er negativ til integrert medisin og alternativ behandling, i motsetning til flere av dine Ap-kamerater. For ikke å snakke om kommuneoverlegens merkelige holdninger til samme tema.

7. Terapibasseng ?

– Terapibassenget er snart ferdig – påstår du. Dette er vel også en sannhet med store modifikasjoner, da inndekning av kostnadene til dette prosjektet er helt avhengig av at Risør kommune, ev. andre tunge helseaktører, snarest bekrefter et ønske om å bli del av prosjektet.

Kommentarer til denne saken