Gå til sidens hovedinnhold

– Så vidt jeg vet har ikke Arbeiderpartiet flertall i bystyret

Artikkelen er over 2 år gammel

– Den forunderlige opposisjonen, skriver innleggsforfatter Oddvar Mykland.

Helsehusdebatten: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I kjølvannet av «begravelsen» av Tjenna som sted for et eventuelt helsehus, utspiller det seg en forunderlig debatt på sosiale medier. Vedtakene som hittil er fattet er gjort av et flertall bestående av Ap, Høyre, Krf, Mdg, Sp og tre Venstre-representanter. Altså et overveldende flertall for.

I debatten, som altså stort sett foregår på sosiale medier, fremstilles det som at det er Arbeiderpartiet som har kjørt denne saken gjennom, men så vidt jeg vet har ikke Arbeiderpartiet flertall i bystyret. Man hadde etter siste valg rett nok et rent valgteknisk samarbeid med Krf, Mdg og Sp, men at disse tre småpartiene valgte å støtte Arbeiderpartiets ordførerkandidat, betød selvfølgelig ikke at de garanterte å støtte alle forslag som måtte komme fra partiet. I den aktuelle saken valgte de imidlertid å stemme sammen med Arbeiderpartiet, og det gjorde altså også en samlet Høyre-gruppen og flertallet av Venstres gruppe. Det var altså alle disse som utgjorde det markante flertallet.

– Tullete

Å prøve å splitte dette flertallet opp i to ved å  fremstille Ap-gruppen som «den store stygge ulven» og Høyre, flertallet i Venstre, Krf, osv nærmest som «ulvens» haleheng, blir (unnskyld uttrykket) fullstendig tullete.

Dessuten: Det dette omfattende flertallet gjorde var ikke å fatte vedtak om å bygge helsehus på Tjenna. Det var et vedtak om å foreta nødvendig forundersøkelse. Dette er gjort, og resultatet av denne ser vi nå. Det politiske flertallet har fått svar på sin bestilling. Nå blir det opp til politikerne å stake ut veien videre, dersom det da fortsatt er flertall for å bygge et helsehus-et eller annet sted.

Mitt hovedanliggende er at man i debatten som foregår på sosiale medier søker å  fremstille det som om flertallet består av et parti- et parti som i realiteten er i mindretall. Det er en forunderlig måte å drive «opposisjonspolitikk» på.

For øvrig: Frps Magnus Stø Kittelsen var den eneste som virkelig holdt flagget høy i motstanden helt fra starten av. Om noen føler for å spandere litt boblevann og kanapeer på han av den grunn, er  det han vel unt.

Kommentarer til denne saken