– Dette kan ikke stå uimotsagt

Vignettfoto

Vignettfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerLørdagsavisens leserinnlegg angående Helsehuset kalt « En relativ enkel gjennomgang» kan ikke få stå uimotsagt. Ifølge debattantene eksisterer ikke Risør utenfor «Kjerrgårdsbrua» og det eneste som teller er Sentrumsutvikling, dvs. Handelsnæringens behov for økt omsetning. Det oppleves som det er kun det hele dreier seg om, ikke politikk til alle innbyggers beste og for hele kommunen, at alle innbyggere skal få et godt tilrettelagt helsetilbud. Risør kommune består av et STORT omland i tillegg til byen Risør, som politikere er dere valgt til å styre hele kommunen og ta hensyn til alle innbyggernes behov uansett adresse.


- Gangavstand fra Oterlia?

Så til transportbehovet: Det er slik at de som bor andre steder enn Sentrum/Torvet, Flisvika eller Holmen må «fraktes på gummihjul» til Tjenna som dere selv sier. Eller er det plutselig blitt gangavstand fra for eksempel innerst i Oterlia til Tjenna. Da gjelder vel det andre veien også? Bussen stopper mange ganger om dagen ved inngangen til Sørlandet Helsepark, og de går oftere enn det som påstås. Helseparken er også veldig lett tilgjengelig med bil og det flust med parkeringsplasser. Hvis Tjenna blir en realitet legges det vel opp til at bussen skal gå ned dit og sette av brukerne. Eller skal de skli ned bakken fra «kjerrgårdsbrua».


Påstand tilbakevist

Og de store kostnadene til ombygging av EB- bygget høres veldig overdrevent ut, og samhandlingen med NAV og Distrikts tannklinikken dukket plutselig opp, det var en ny vri. Og påstanden om at det ikke er lov å legge skolemedisin i samme hus som alternativ behandling ble heldigvis tilbakevist i tirsdagens avis. Som leder i Helse og Omsorgskomiteen burde en sjekke fakta nøye før det blir lagt fram som en sannhet som skal støtte de som kjemper helsehuset på Tjenna.

Slik jeg tolker innlegget skal det bygges et helsehus kun for en liten del av kommunen, den indre bykjernen. Vi andre bør kanskje søke utflytting til Gjerstad eller Tvedestrand. Men da blir det vel litt lite skattekroner og statlige tilskudd for å drive sentrumsutvikling og helsehusbygging for?Artikkeltags