- Ja takk, begge deler

Torhild Gregersen

Torhild Gregersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ønsker å knytte noen kommentarer til innlegg i Aust-Agder Blad 16.november skrevet av Anniken Dulin. Jeg er så enig i at Risør trenger å ha fokus på både forebygging og rehabilitering. Det har bystyret vist ved flere anledninger ved å bevilge penger til både idrettsanlegg og rideklubb. Risør kommune har også vært aktive i arbeidet med å skape et rehabiliteringstilbud i Sørlandet Helsepark- den gang det het NKS Rehabilitering Sørlandet. Det var et aksjeselskap der Risør kommune eide 49% av aksjene og NKS Risør sanitetsforening 51 % av aksjene. Det ble jobbet iherdig for å få opprettet et rehabiliteringstilbud ikke bare til egen kommune og fylke, men også regionalt. Selv satt jeg som styreleder her fram til selskapet ble avviklet i mars 2014. Og hvorfor ble det avviklet? Det hadde foregått et grundig arbeid med kartlegging av behov både i egen kommune og andre kommuner. Det ble undersøkt om muligheter for avtale med spesialisthelsetjenesten, men da dette ikke lykkes så generalforsamlingen ingen annen utvei enn å avvikle selskapet.

- Ikke stoppet opp

Men det betydde ikke at arbeidet med å få til rehabiliteringstilbud og andre tilbud i lokalene i Caspersens vei stoppet opp. Det er blitt arbeidet iherdig i årene etter og nå ser vi at noen tilbud er allerede etablert og flere vil komme. Det har i hele perioden vært tett samarbeid mellom eier av Sørlandet Helsepark og Risør kommune. Og det fortsetter.

Det er viktig å finne aktiviteter som passer inn i helseparken og hvilke som skal inn i helsehuset. Her er det samarbeid.

Mange viser til Sandefjord Helsepark- og ja- der er det ideer å hente. Mange lag og foreninger og alternative tilbud kan også finne sin plass i Sørlandet Helsepark. Her kan det drives kursvirksomhet, der er treningssal og kjøkken, terapibassenget er snart klart så her er det mange muligheter for mange. Kort vei til natur og alle muligheter det gir.

Trenger begge deler

Risør trenger både helsehuset på Tjenna med de offentlige helsetjenestene som er planlagt inn der og tjenester innenfor forebygging og rehabilitering i Sørlandet Helsepark.

Det er mange som har skrevet under listene til Yngve Tørrestad. Jeg har ikke sett listene så jeg vet ikke hvilke grunner som oppgis der. Det hevdes at det er bedre både parkering og bussforbindelse til Sørlandet Helsepark. Jeg vet ikke det- hvor ofte går det busser forbi der? Hvor lenge må pasienter som har legetime vente på neste buss? Det er vanskelig å finne faglige begrunnelser ut i fra det Tørrestad skriver i sine innlegg.

Så etter mitt syn trenger Risør begge deler- både helsehus på Tjenna og gode rehabiliteringstilbud i Sørlandet helsepark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken