Nekter å gi opp Sørlandet helsepark

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjell Skarheim nekter å la ideen ligge. Han vil at de samlokaliserte primærhelsetjenestene i Risør også skal ligge på gamle EB.

DEL

Bystyret er i dag samlet på Risør Rådhus i det som trolig blir et ni timer langt møte. Den største saken på saklista er budsjett for Risør kommune i 2017, men først skulle de folkevalgte ta stilling til veien videre i den såkalte helsehussaken.

Vil utrede NAV-bygget til formålet

Rådmannen foreslår nå å bruke 300 000 kroner på utrede Tjenngata 9 (der NAV ligger i dag) til formålet. Pengene skal tas fra disposisjonsfond. Dette forslaget ble enstemmig vedtatt.

LES OGSÅ: Terapibassenget er for varmt for oss

Men, saken var ikke over med det. For allerede før møtet var satt var Kjell Skarheim krystallklar: Han nekter å la det tidligere forslaget om å legge det nye helsehuset  til Sørlandet Helsepark i Caspersens vei, ligge. Han fremmet tilleggsforslag der rådmannen blir bedt om å ta dette alternativet med videre. Dette ble enstemmig vedtatt.

Høres ut som Viddefjell er i en annen kommune

- Bygget ligger her med alle slags muligheter. Parkering er ikke noe problem, det er rikelig med plass og bygningsmassen er godt tilrettelagt til denne bruken. Da vi for mange år siden ble bedt om å finne et passende sentrumsnært område for at storbedriften EB kunne etablere seg, ble dette stedet valgt fordi det var sentrumsnært og ligger nært de store boligområdene. I dag høres det nesten ut som om Viddefjell var i en annen kommune, sa Kjell Skarheim fra talerstolen.

Artikkeltags