8,2 tonn boliger fraktet til Hestemyr: Her kommer de kommunale boligene

Her kommer den prefabrikerte boligen på vei til Hestemyr.

Her kommer den prefabrikerte boligen på vei til Hestemyr. Foto:

Av

Etter flere år kunne omsider de etterlengtede og omdiskuterte boligene bli satt opp i Hestemyrveien 1 tirsdag formiddag.

DEL

– Vi tenker at det er veldig bra med de to nye boligene på Hestemyr, i tillegg til at vi har fire boliger fra før av, sier Nav-leder Hege Kirkhusmo, som hevder det er viktig å ha et godt utvalg av midlertidige boliger ved akutte situasjoner.

Tirsdag kom boligene fraktet på semitrailer, rett og slett en ganske så bred last. Hver av boligene veide 8,2 tonn.

Les mer om saken i denne artikkelen.

Vil kvitte seg med negativt stempel

Kirkhusmo forteller at boligene har fått et stempel som «hærværksikre» og «forsterkede boliger», noe hun mener kan være med på å skape negative assosiasjoner. Selv foretrekker hun å omtale husstandene som midlertidige boliger.

– Det er viktig hva slags ord en bruker - på folkemunne går det i hærværksikre og forsterkede boliger.

16,4 tonn

De to boligene er prefabrikerte og av høy robusthet. De inneholder blant annet ikke listverk og har sterke vegger. Også vinduene skal være slagsikre.

– Det må ikke være alkohol- eller rusrelatert for at en trenger en midlertidig bolig. Alle i kommunen har rett på et botilbud, tilføyer hun.

Kirkhusmo informerer om at de to boligene kan bebos av opp til to personer, inntil kommunen har sørget for en mer fast løsning, i løpet av tre måneder.

Tirsdag ble de prefabrikerte boligene på til sammen 16,4 tonn montert av Byggmester Mesel & Sønner i regi av kommunen.

Artikkeltags