Hold på sommeroptimismen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Optimismen og stå-på-viljen fra restaurantdriver Terje Henrik Henriksen setter jeg stor pris på. Nei, vi skal ikke avlyse sommeren. Tvert i mot skal vi – som vanlig – se fram til den fine sommeren i Risør. Når vi får litt mer oversikt over situasjonen og utviklingen framover, må vi planlegge for en fin og aktiv sommer innenfor de smittevernregler som gjelder. Den utfordringen tar helt sikkert det sommer-avhengige næringslivet i Risør.

Som leder av kommunens beredskapsarbeid, sammen med rådmannen som operativ leder, må jeg forholde meg til de beskrivelser som Folkehelseinstituttet gir av nåtid og scenarier for ukene og månedene framover. Samtidig må vi forholde oss til de råd, forskrifter og påbud som settes, endres, forsterkes og forklares flere ganger om dagen. Det har vært en veldig hektisk og forvirrende uke. Vi har lært at kommunen ikke bør sette så mange egne regler, men vente på nasjonale råd og føringer. Selv om det kan ta litt tid.

Jeg har også forsøkt å balansere den informasjonen vi gir til offentligheten i en passe optimistisk holdning. Samtidig er det avgjørende å fram alvoret i situasjonen. Ikke minst hvor raskt og dramatisk det påvirker næringslivet vårt.

Fortsatt er veldig mye uklart. Vi vet ikke om «hytte-forbudet» vil lettes på etter hvert og før sommeren. Vi får inderlig håpe at smitte-situasjonen endrer seg slik at folk fra andre kommuner kan reise til og oppholde seg på hytter i fritidshus i Risør denne sommeren. Og at det kan gjøres i full trygghet både for hyttefolket og oss som bor i kommunen. Foreløpig er det også uklart hva som gjelder for bobiler, båter og campingplasser. Alt dette vil vi ta opp for avklaring med Fylkesmannen så snart som mulig. Vi vet heller ikke om de store sommerfestivalene våre kan og bør gjennomføres. Vi har så langt rådet til ikke å avlyse, men avvente de nasjonale føringer som kommer. Vi har også oppfordrer til å planlegge en tilpasning av festivalene til de smitteråd som gjelder.

Vi går nå inn i et par uker der forhåpentligvis noe mer blir klargjort rundt korona og sommerens tiltak. Men en realistisk og kreativ optimisme kan vi allerede nå legge inn som en viktig forutsetning for å klare oss så bra som mulig.

Per Kr. Lunden, ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken