Leder asylmottaket på Holmen Gård

NY LEDER: Kjell Trygve Grunnsvoll.

NY LEDER: Kjell Trygve Grunnsvoll. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere ordfører Kjell Trygve Grunnsvoll (40) blir en av flere lokalt ansatte på asylmottaket for enslige mindreårige flyktninger på Holmen Gård.

DEL

Det ble bekreftet i en pressemelding fra Omsorgspartner Vestfold torsdag at Kjell Trygve Grunnsvoll er ny leder av asylmottaket for enslige mindreårige flyktninger.

40-åringen var frem til i fjor høst ordfører i Gjerstad, hvor han satt i én periode. Da han kom til ordførerjobben høsten 2011, var han ansatt i Gjerstad Sparebank. Han sitter fortsatt i kommunestyret i Gjerstad for Senterpartiet.

– Vi er veldig fornøyde med å få en engasjert kapasitet som Kjell Trygve med på laget. Både det at han har økonomibakgrunn og lang ledererfaring vil komme til nytte i vår virksomhet. Hans finmaskede kontaktnett og usedvanlig gode kjennskap til lokalsamfunnet og regionen er også til hans fordel, sier Eli Gåsemyr, daglig leder i Omsorgspartner Vestvold, i pressemeldingen.

Mange ansatte fra Gjerstad

Kjell Trygve Grunnsvoll var ikke tilgjengelig for en kommentar til Aust-Agder Blad torsdag formiddag, men i pressemeldingen forteller han at gleder han seg til å komme i gang i jobben han formelt tiltrådte 1. januar i år.

– Dette blir en spennende utfordring som jeg ser fram til å ta fatt på. Nå blir det viktig å skape en god dialog med Gjerstads innbyggere og skape et godt arbeidsmiljø blant dem som skal jobbe her på Holmen Gård. Det skal vi lykkes med, sier Grunnsvoll.

Les også: Holmen Gård blir asylmottak

Grunnsvoll blir ikke den eneste lokalt ansatte. Ved full drift skal Omsorgspartner Vestfold ha 25 medarbeidere på varierende stillingsprosent, og ifølge Eli Gåsemyr kommer rundt halvparten av dem til å være fra Gjerstad.

– Det er enkelt å finne motivert og kompetent arbeidskraft i kommunen. Gjerstad kommune har også vært til stor hjelp for oss i etableringsfasen. Smidighet, positivitet og løsningsorientert er ord som jeg gjerne bruker for å beskrive samarbeidet, sier hun.

Åpner denne måneden

Det var i midten av desember at Utlendingsdirektoratet (UDI) vedtok å opprette asylmottak på Holmen Gård for enslige mindreårige flyktninger. Det er 32 plasser i den ordinære avtalen, men UDI har to opsjoner med ytterligere ti plasser i hver. Det betyr at det kan komme inntil 52 enslige mindreårige flyktninger til Holmen Gård.

Les også: Bruker ikke de eldste bygningene

Det er imidlertid fortsatt ikke klart når mottaket åpner. Til Aust-Agder Blad sier Eli Gåsemyr at ting har tatt lengre tid enn ventet, men at de er trygge på å åpne i løpet av inneværende måned.

– Det handler om forskikringsselskap og brannforskrifter. Det er viktig at vi har alt i orden før vi åpner. Vi jobber så fort vi kan, men prosessen fra UDI har også tatt tid. Ting går sin gang, sier hun.

Strenge krav

Det har vært et problem for flere kommende asylmottak å få forsikret det, men Eli Gåsemyr sier at hun regner med at det vil løse seg for Omsorgspartner Vestfold og Holmen Gård.

– Vi er i samme båte som alle andre asylmottak. Forsikringsselskaene er strenge, men vi skal oppfylle alle krav, sier hun til Aust-Agder Blad.

Omsorgspartner Vestfold kjøpte Holmen Gård av Halvor Landsverk i slutten av september i fjor.

– Da vi var på besøk på gården i juni og juli, tenkte vi ikke tanken om asylmottak. Heller ikke da vi kjøpte gården i september. Men når verden er som den er, ønsket vi et asylmottak. For vi hadde planer om et omsorgssenter, og vi har heller aldri drevet et asylmottak, uttalte Gåsemyr i desember.

Artikkeltags