Holmen Gård blir asylmottak

HER BLIR DET ASYLMOTTAK: Det bestemte UDI rett før helgen.

HER BLIR DET ASYLMOTTAK: Det bestemte UDI rett før helgen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Utlendingsdirektoratet (UDI) har bestemt at det blir asylmottak på Holmen Gård.

DEL

Det er Agderposten som mandag ettermiddag melder at UDI Region Sør har vedtatt å opprette to nye asylmottak i Aust-Agder for enslige, mindreårige flyktninger.

Ett av disse er Holmen Gård, som i slutten av september ble kjøpt av Omsorgspartner Vestfold. Det andre er i Evje og Hornes kommune.

Aust-Agder Blad har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder i Omsorgspartner Vestfold, Eli Gåsemyr, uten hell. I slutten av oktober ble imidlertid planene om asylmottak kjent. Da ble Gjerstad kommune informert om situasjonen, og ordfører Inger Løite (Ap) uttalte følgende til Aust-Agder Blad den gang:

– Jeg fikk først vite om dette her for noen få timer siden selv, og jeg ønsker asylmottak velkommen til Gjerstad. Men jeg synes kanskje ikke at Holmen Gård med sin historie er stedet som passer best til et slik asylmottak.

Regiondirektør i UDI Region Sør, Tormod Stavenes, opplyser til Agderposten til at det skal etableres 15 nye asylmottak for regionen, som er består av Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Artikkeltags