Tilbake i terrenget

SNILL LØYPE: I hvert fall sammenliknet med Risørløpet, sier Knut Jørgen Hope, som er leder i Hope Idrettslag. Han håper på nærmere hundre deltakere tirsdag ettermiddag.

SNILL LØYPE: I hvert fall sammenliknet med Risørløpet, sier Knut Jørgen Hope, som er leder i Hope Idrettslag. Han håper på nærmere hundre deltakere tirsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hope Idrettslag har lagt Feriespretten til en hverdag, med håp om å lokke enda flere ut i terrenget.

DEL

– Tidligere har vi hatt Feriespretten på søndag, men det er en del som bruker den dagen til å reise. Enten drar de herfra, eller så har de nettopp ankommet og ikke rukket å orientere seg, forklarer leder i Hope Idrettslag, Knut Jørgen Hope.

Tirsdag ettermiddag er det klart for Feriespretten, som starter og avsluttes ved Sørlandet Feriesenter. I fjor trakk terrengløpet 60–70 mennesker.

– Det synes vi er bra, men i år håper vi på å få med enda flere; nærmere hundre deltakere. Men skulle vi få det samme som i fjor er vi også veldig godt fornøyde med det, sier Hope.

I år er det en løype på 10 kilometer og en på 4,5 kilometer. I tillegg er det første gang det er lagt opp en barneløype på 300–400 meter.

– Og der blir det medaljer til alle, smiler Knut Jørgen Hope.

Ikke sykkel

Han sitter i sitt tredje år som leder av idrettslaget sør for Sandnesfjorden, og det er andre gang under han at Feriespretten kommer i den nåværende formen.

– Etter det jeg vet stammer Feriespretten tilbake til '80-tallet, men så var det borte noen år. I tillegg var det i flere år bare sykkel, eller både sykkel og løp, forteller Hope.

– Så det første jeg gjorde da jeg ble leder var å få et rent løp. Det er mye enklere å organisere enn et sykkelritt, sier han.

Snill løype

Løypa har også forandret seg med årene.

– Vi måtte legge om litt etter at de asfalterte helt ut til Åkvåg. Det er tross alt et terrengløp, så jeg synes det er viktig at en stor del går i skogen, sier Hope, som håper at i løpet av noen år håper at hele løypa kan gå i terrenget. Nå er det løypa kombinert grus, sti og asfalt, med overvekt av sti.

– Men hvor krevende er løypa hvis du sammenlikner med for eksempel Risørløpet?

– Da er den snill, svarer Hope, som håper akkurat det åpner for at enda flere blir med.

– Her kan alle bli med. Det kan være fint å få beveget seg litt i ferien, sier lederen.

Aktivt idrettslag

Som et av svært få løp på denne tiden av året, trekker det normalt mange fra distriktene rundt, samt feriegjester.

– Men vi håper det blir mange lokale med, sier Hope, som har blåst liv i idrettslaget de snart tre årene han har vært leder.

– Jeg har et ønske om at bestemor på åtti år skal ha på den samme jakka som Lucas på åtte år når de møtes på butikken, sier Knut Jørgen Hope.

– Vi er på vei dit. Idrettslaget skal være et samlingspunkt i lokalsamfunnet, tilføyer han.

Artikkeltags