Endelig kan hesteklubben juble over egen ridehall

Av

Lørdag markerte Hrimfaxi Hesteklubb med grandiøs åpning av den splitter nye, etterlengtede ridehallen på Røysland

DEL

– Vi er veldig positive over hele fjøla. Ridehallen er akkurat hva vi har trengt, den er samlende for klubben. Endelig kan vi markere oss etter en lang prosess, sier en fornøyd klubbleder, Trine Lise Bergum som hevder ridehallen vil by på store muligheter for klubben, både sosialt og i sammenheng med stevner.

Åpningsdagen ble markert med brask og bram i form av taler, snorklipping av varaordfører Elen Lauvhjel og flere rideoppvisninger. Varaordføreren uttalte følgende i talen:

– Det er en flott og meningsfylt aktivitet. Det er så mye mer enn en hobby - det er en livsstil.

Tross den lange veien, fra planlegging i 2016 til en ferdig ridehall i 2019, mener Bergum at de alltid har vært fast bestemt på å få gjennomført planen, og at klubben aldri tvilte på selv selv.

Hun forklarer at bidragsytere som Gjensidigestiftelsen, spillemidler fra Aust-Agder fylkeskommune, Risør kommune samt dugnadsarbeid fra klubbmedlemmene har vært med på å oppfylle klubbens største ønske.

– Det har vært en veldig lang prosess, men vi var aldri i tvil om det kom til å bli en ridehall. Uten våre bidragsytere hadde vi ikke fått det til.

For i 2016 mottok Hrimfaxi Hesteklubb halvannen million kroner i spillemidler fra Aust-Agder fylkeskommune, men slet med å finne midler til å finansiere resten av hallen. I 2017 fikk hesteklubben bevilget Risørs bystyre halvannen million kroner og 369.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Hallen har kostet omlag 4,5 millioner kroner, hvor hesteklubben selv har stått for én tredjedel av finansieringen.

Ridehallen på 20x46 meter består i dag av fasiliteter som ridebane og hestebokser. Klubblederen forteller at det alt er sendt inn en søknad om å få bygge toaletter og klubbhus i ridehallen. I tillegg håper hun at flere vil benytte seg av hallen for fremtiden.

– Vi ønsker også å åpne opp for at hundefolk kan bruke hallen. Vi håper at det blir brukt av flere, sier Bergum.

Vokst opp med hest

To stykker som syntes det var helt topp med ny ridehall var Catalina Trulssen (10) fra Søndeled og Signe Solberg Tveit (11) fra Åmli.

– Vi liker godt å være i nærheten av dyr, sier de samstemt, og forklarer at de alt har testet ut hallen - noe de syntes var veldig artig.

De to jentene forteller at deres mødre er med i hesteklubben og at de nærmest er vokst opp på hesteryggen. De sier videre at de slettes ikke er redd for de store dyrene.

- Jeg har ingen hest selv, men mamma har. Jeg var med på mitt aller første stevne da jeg var 5 år, sier Trulssen.

Pendler fra Arendal

Hrimfaxi Hesteklubb har i dag omlag 100 medlemmer fra Arendal i vest til Kragerø i sør. Hesteentusiasten Belinda Sagemoen har drevet med hest i 20 år og er blant dem som valfarter mellom Arendal og Røysland så ofte hun kan for å ri med gode venner.

Hun mener at ridehallen er viktig for det sosiale og gode samholdet i hesteklubben, som også er noe av grunnen til at hun flere ganger i løpet av måneden pendler mellom Arendal og Røysland. 

– Det er helt fantastisk med den nye ridehallen. Vi har jobbet for det i noen år nå, sier hun. 

Sagemoen er ikke alene på den snaue kjøreturen, for den 15 år gamle Islandshesten, Skundi er alltid med, så lenge det ikke er for glatt til å kjøre med henger.

– Skundi er en veldig snill Islandshest. Rasen er kjent for sitt gode lynne og sin allsidighet. Det er en liten hest med mye energi som har mange gir.

Artikkeltags