– Det begynte nesten som en spøk, forteller Katrine og ler.

På en benk i hagen foran det store hvite huset tar Katrine seg tid til en pause i sola. På gresset foran huset breker fire nyinnkjøpte geiter og i hønsegården har et dusin høner funnet seg godt til rette. En hund i løpestreng og to katter som sniker seg fram i gresset er også på plass. Det begynner å ligne på et småbruksliv.

– Jeg har alltid vært glad i dyr og når jeg var liten ønsket jeg meg både kaniner og marsvin, men fikk ikke lov. Nå kan jeg ha så mange dyr jeg vil, sier Katrine fornøyd.

Det har gått slag i slag siden hun og kjæresten Haakon kjøpte plassen som lokalt er best kjent som «Myra». Det var for øvrig ikke noen selvfølge at de to skulle slå seg ned akkurat her.

– Vi kikket på prospektet en gang, men så slo vi det fra oss. Egentlig hadde jeg sett for meg å bo nærmere Trollbergvika der jeg kommer fra, sier Katrine.

De klarte ikke helt å glemme Myra, verken Hakon eller Katrine, og etter en visning var de begge overbevist: Her ville de bo.

– I starten var det litt overveldende. Det er mye eiendomsmasse med både selve hovedhuset, kårboligen og låven. I tillegg er det nesten fem mål med eiendom som hører med til gården som også skal holdes ved like. Heldigvis er Haakon glad i å holde på ute og så vi har fått oss geiter, de hjelper også til med å holde vegetasjonen nede, sier Katrine.

Hun bestemte seg tidlig for å være tro mot den landlige stilen da hun begynte å pusse opp det 212 kvadratmeter store huset.

– Jeg har alltid likt og vært opptatt av interiør. For meg ble det helt naturlig å kjøre en landlig og litt romantisk stil i dette huset, noe annet ville blitt feil, sier Katrine.

Miljøvennlig og rimelig

Etter et snaut år med oppussing og innredning, bugner allerede hovedhuset av bruktskatter stilt opp i vakre stilleben.

– Jeg er alltid på jakt etter bruktskatter og syntes det er veldig mye fint å få tak i hvis man bare tar seg tid til å lete. Å kjøre gjenbruk er også praktisk på mange måter, det er miljøvennlig og rimelig, samtidig som man får en mer autentisk og unik stil, sier Katrine.

Veggene i huset er nesten gjennomgående hvite, med unntak av noen innslag av beige.

– Jeg syntes det er lettere å innrede når utgangspunktet er hvitt eller lyst, så kan man heller sette litt farger og kontraster med møbler og annet interiør, sier Katrine.

Det har gått mange timer med maling og oppussing siden det unge paret kjøpte huset på Myra, og flere skal det bli.

– Vi tar litt og litt. Vi jobber full tid som kokk begge to, jeg jobber på sjøen og Haakon på Lyngørporten. I tillegg er jeg nestleder i Dyrebeskyttelsen i Risør, noe som også krever litt, sier Katrine, mens hun geleider oss ned en smal kjellertrapp.

Vil starte gårdsbutikk

– Dette er det aller første rommet som sto ferdig etter at vi begynte oppussingen, med tiden planlegger vi å starte en gårdsbutikk her og da regner jeg med dette rommet bli mer brukt, sier Katrine.

Kjelleren som er utstyrt med en klassisk gammel bakerovn har hvitmalte vegger, store vinduer og er møblert med både en gammel rokk, en klesrulle og en vakker blå gyngestol.

– Planen er å kunne selge egg fra egne høner og geler og syltetøy fra egne busker og trær og andre ting som blir produsert her på gården. Jeg har også en drøm om at jeg skal videreselge bruktgjenstander jeg finner rundtomkring, sier Katrine, som til tross for sin unge alder ikke er i tvil om at hun har slått seg ned for godt.

– Jeg har alltid visst at det var sånn her jeg skulle leve, så på mange måter så er drømmen blitt litt til virkelighet.