Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå Risør?

Det har vært spennende å følge alle meningene som har vært ført i pennen de siste månedene, og det har vært mange som har uttrykt sine gode meninger. Selv vil jeg ta for meg en del av det som har versert i media i de siste månedene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når det gjelder veisaken så er det jo bare å innse at ordføreren har gjort en kjempejobb for de andre kommunene slik at de stort sett har fått det slik de vil, men han har dessverre glemt Risør. Han prøver å ro seg unna fakta angående næringslivet som er kraftig rammet på Moland, og det er skremmende at han da setter 500 arbeidsplasser i spill. Skjønner veldig godt at næringslederne føler seg lurt og er forbanna på ordføreren. Så når det gjelder Risørveien så etter min mening så er det bare symbolpolitikk at vi skal få litt ny vei, og at det medfører rivning av mange hus, for at en da sparer noen symbolske sekunder opp til Akland er bare tull. Skal det gjøres noe på Risør veien så få heller gang/sykkelsti hele veien opp til Akland, og rett av noen svinger der det er mulig.

Så til en bekymring jeg har skrevet om, for ikke lenge siden, og det er fryktkulturen i deler av Risør kommune. En stor takk til Frida fra Rødt som har vårt tøff nok til å virkelig å ta dette opp, og håper virkelig andre politikere også nå våkner opp. Ser at kommunedirektøren ikke skjønner at det er noen problem, men det er jo ikke noe nytt. Jeg er forundret at når Risør kommune har et sykefravær på over 10 prosent, så er det veldig svakt av politikerne å ikke gjøre ombudsrollen viktig, og gå inn og prøve å se på om det gjelder tilrettelegging av oppgaver, eller se om det er dårlig miljø i enkelte avdelinger. Det virker som at kommunedirektøren er totalt fraværende på sin høye hest.

Når det gjelder budsjettet, for 2021 så var det jo en pakke fra posisjonen som ble vedtatt, og at kommunedirektøren har i lang tid villet flytte deler av administrasjonen til sentrum, for å styrke sentrum, men når ikke han fikk til det så svarer han sentrum med å fjerne gratis parkering, og det var posisjonen enig i. Veldig bra at vi har en sterk stemme i Aud som ikke er redd for virkelig å si ifra. Så ble det også vedtatt å øke båtplassavgiften med 10 prosent, for å nærme seg prisene på private båtplasser, men da må kommunen virkelig ta seg sammen når det gjelder kvaliteten på brygger, lys, vann, strøm og ikke minst parkeringsplassene, for det er en skam hvordan det er i dag.

Så til sist ser jeg at kommunene her i øst har desidert høyest ledighet i fylket blant ungdom, og da er det jo virkelig et sjakktrekk å opptil tredoble eiendomsskatten, og da blir helt sikkert neste måling mye bedre når vi har skjøvet ungdom, og barnefamilier ut av kommunen vår. Nok et glimrende forslag fra kommunedirektør Trond Aslaksens side. Dette er jo en «flott» beskjed, for dem som allerede lever under fattigdomsgrensa i kommunen vår.

Godt at jeg ser på «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Kommentarer til denne saken