Ikke lenger nødvendig med legevurdering for å få koronatest

Hans Tomter forteller at Risør nå tilrettelegger det praktiske for de nye retningslinjene for testing som trer i kraft denne uka.

Hans Tomter forteller at Risør nå tilrettelegger det praktiske for de nye retningslinjene for testing som trer i kraft denne uka.

Av

Fra onsdag denne uka kan alle som selv mistenker at de er koronasmittet, få anledning til å teste seg uten en leges vurdering. Luftveisklinikken i Risør er nå åpen hver dag.

DEL

– Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer, benytter anledningen til å teste seg. Koronatesting er gratis og svaret får man etter en til to dager ved å logge seg inn på helsenorge.no , sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding fra Helsedirektoratet.

Direktoratet opplyser at med de nye retningslinjene som blir innført onsdag 12. august, bør alle som selv mistenker at de er smittet, få muligheten til å teste seg.

Ifølge de nye retningslinjene bør helsetjenesten anbefale testing for alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19, samt alle som kan blitt smittet av viruset, enten som nærkontakt eller etter reise i et land med høy smitteforekomst de siste ti dagene.

Kommuneoverlege Hans Tomter forteller at luftveisklinikken i Risør nå er åpen hver ukedag. Klinikken er et samarbeid mellom Risør og Gjerstad kommuner.

– Den er åpen fra 10.30 til 12.00 hver dag, og åpningstidene er noe vi har en fortløpende vurdering på hele tiden.

Tomter anbefaler alle som mistenker at de kan være smittet, om å teste seg.

– Det gjør jeg, det er svært viktig at folk med mistanke gjør den vurderingen, for alternativet er å ikke teste seg, og det er verre.

De nye retningslinjene ble nylig sendt ut til alle landets kommuner, og innebærer altså at man ikke trenger en henvisning fra lege for å teste seg. Tomter sier at det legges til rette for dette nå.

– Vi arbeider med det praktiske rundt dette nå. Åpningstider for luftveisklinikken og annen informasjon vil legges ut på kommunens hjemmeside, sier han.

Artikkeltags