– Ikke sett i gang den store ryddesjauen nå

STOPP: RTA-sjef Hagane med klar oppfordring til dem med for mye tid å bruke opp, i disse karantenetider.

STOPP: RTA-sjef Hagane med klar oppfordring til dem med for mye tid å bruke opp, i disse karantenetider. Foto:

Mandag morgen var det kø for å få levert avfall på Hestemyr. Nå ber avfallsjefen folk om å tenke seg om.

DEL

Det er Tor Georg Hagane som forteller om kødannelser på Hestemyr, i starten av uka.

I helgen sendte selskapet ut en tekstmelding til alle abonnenter i distriktet med henstilling om å la renovatørene gjøre jobben sin i fred, for å unngå mulig smitte. I tillegg så varslet de om at avfallsanlegget i Gjerstad var stengt ned. Nå er han redd til og med Hestemyr kan stenges ned, om ikke trykket roer seg.

– Det kan se ut som mange av dem som er satt i karantene eller på hjemmekontor bruker tiden til å få rydda ut både loft og hage. Det presser tjenesten hos oss mer enn vi ønsker, og derfor oppfordrer jeg folk om å ikke sette i gang den store ryddesjauen nå, sier han.

– Må du absolutt gjøre det, så bør du i det minste vente med å levere det til det verste er over. Hvis ting ikke roer seg, og dette fører til sykdomstilfeller hos oss, så kan det ende med at vi stenger, som flere andre mottak på Sørlandet har gjort, sier han.

– Henstillingen er jo, som for øvrig i samfunnet om dagen. Gjør kun det som er absolutt nødvendig og ikke spre sykdommen unødvendig, sier han.

Hagane forteller at renovasjonstjenesten går som normalt, tross de siste dagers hendelser, men at også de har måttet lage regler for de ansatte.

– Vi har lagt om arbeidsoppgavene slik at alle jobber så separat som mulig, for å unngå eventuell smitte, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken