Etter åtte år uten pilkekonkurranse i regi av Risør Jeger- og fiskerforening, Tryta, skulle det endelig skje. Men heller ikke i år spiller værgudene på lag med Tryta, og de må bare håpe på at til neste år, ni år etter sist gang det ble arrangert pilkekonkurranse på Skravann, lar det seg gjøre.

Smelter fra land

Jens Petter Eriksen og en gjeng fra Tryta var i dag fredag på Skarvann for å sjekke isforholdene. På vei utover på SSS-veien ante de hva som ventet dem. Regnet høljet ned, og vann har som kjent en smeltende effekt på is.

– Dessverre, det været vi har nå får isen til å smelte i voldsom fart. Isen på Skarvann har løsnet fra land flere steder, og det er et tydelig tegn på at isen ikke er helt trygg. Da har vi ikke noe valg, pilkekonkurransen førstkommende søndag må avlyses, forteller Jens Petter Eriksen fra Tryta.

Prøver til neste år

Sist gang det ble arrangert pilkekonkurranse i regi Tryta var i 2005, og nå i år trodde de virkelig ventetiden var over.

– Vi gledet oss veldig til å arrangere denne konkurransen. Alt var klappet og klart, men så kom dette været. Det får vi ikke gjort noe med. Men til neste år, da prøver vi igjen, forsikrer Jens Petter Eriksen som nå i dag legger bort pilkestikka for denne vinteren.