– Dette er noe vi har snakket om å gjøre i flere sesonger, men nå er det altså blitt til virkelighet, sier Marcus Langmyr til Aust-Agder Blad.

23-åringen fra Gjerstad har de siste årene knivet i toppen av resultatlistene i jaktfeltstevner på Sørlandet, og Svein Jørund Githmark fra Lillesand og Terje Terjesen fra Froland har vært hans hardeste konkurrenter.

Første NM på Sørlandet

I år kommer alle tre til å konkurrere for Gjerstad Jeger- og Fiskerforening. Saken ble først omtalt av nettstedet iGjerstad.no.

– Ingen av klubbene på Sørlandet har de siste ti årene hatt gode nok skyttere i samme klubb til å kunne hevde seg i lagkonkurransen i NM. Nå blir det ekstra moro med tidenes første Jaktfelt-NM på Sørlandet, sier Langmyr.

I midten av april arrangerer Åmli JFF – med hjelp fra Gjerstad JFF – norgesmesterskapet på Dølemo.

Sikter høyt

Gjersdølingen sier at det ventes over tusen delaktere og folkefest under NM-uken.

– Det finnes mange gode lag på Østlandet og i Trøndelag, så det skal virkelig skytes godt for å hevde seg, mener Langmyr, som allerede har målsettingen klar før mesterskapet.

– Jeg tror nok alle tre har et mål om å være i toppen både individuelt og i langkonkurransen, sier han.

Rivaliseringen lever

Marcus Langmyr gikk for første gang til topps i Storfjellkarusellen i fjor da han vippet Githmark av tronen. 23-åringen er klar på at rivaliseringen vil leve i beste velgående, selv om Githmark og Terjesen blir en del av Gjerstad JFF.

– Det blir definitivt samme rivalisering. I lagkonkurransen går vi sammen som et lag, mens vi i individuelt er like arge konkurrenter som tidligere, forsikrer Langmyr.

Sesongen startet forrige helg med Frolandskarusellen, der både Gitmark og Terjesen åpnet med fullt hus, mens Langmyr endte på 148 poeng. Neste måned møtes de i fylkesmesterskapet i Froland.