- Jeg synes det var et helt håpløst forslag

MØTER FOR DAG JØRGEN HVEEM:  Jan Einar Henriksen (til venstre) på Venstrebenken. Til høyre, representanten Espen Hageli Henriksen fra samme parti. Henriksen og Henriksen er forøvrig far og sønn, men far fikk ikke støtte av den yngre garde i saken om vegetarmat.

MØTER FOR DAG JØRGEN HVEEM: Jan Einar Henriksen (til venstre) på Venstrebenken. Til høyre, representanten Espen Hageli Henriksen fra samme parti. Henriksen og Henriksen er forøvrig far og sønn, men far fikk ikke støtte av den yngre garde i saken om vegetarmat.

Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Einar Henriksen (V) ville slett ikke være med på at det er en god idé å servere vegetarmat på tjue prosent av politiske møter.

DEL

Han var den eneste representanten i bystyret som stemte mot forslaget om at det i Risør kommune skal serveres ren vegetarmat på tjue prosent av politiske møter fremover - nærmere bestemt cirka åtte møter i året.

I tillegg lød forslaget, som fikk sterk støtte i Miljø- og teknisk komité, at kommunen skal tilby en variasjon av kjøtt, fisk og vegetarmat i:

  • Kommunale møter
  • Kommunenes kantiner
  • På skoler og i barnehager
  • På sykehjemmet og ved utbringing av mat

Venstre-politikeren Jan Einar Henriksen, som stilte som vara i Dag Jørgen Hveems fravær, tok ikke ordet under behandlingen av saken, men stemte mot.

- Dette synes jeg var et håpløst forslag, sa Henriksen til AAB med et smil rett etter voteringen.

"Får være grenser til detaljstyring"

På direkte spørsmål om hvorfor han valgte å stemme mot, svarer Venstre-politikeren slik:

- Jeg stemte mot fordi jeg synes det får være grenser for detaljstyring. Risørs folkevalgte organer har viktigere og større ting å drive med enn å lage bestemmelser om møtemat.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken