– Jeg regner med dette går gjennom i bystyret, og det er bare å ønske kystlaget et stort lykke til med jobben!

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Kystlaget Øster Riisøer ønsker å overta låven på Randvik, for å restaurere den til bruk for lagets medlemmer. Det er mildt sagt en formidabel jobb, for bygningen er i svært dårlig forfatning og det er verken innlagt strøm, vann eller avløp i bygget. Det må legges ned et hav av arbeidstimer, og store utbedringskostnader bare for å få et bygg som kan brukes. I konseptbeskrivelsen som kystlaget har utarbeidet står det blant annet at mange, også blant kystlagets medlemmer, mener at bygget må saneres.

I første omgang vil kystlaget rydde og sikre bygget, lage avkjørsel og vei, og få strøm til yttervegg pluss vann og avløp. Dette er anslått til å koste 234.000 kroner, og kystlaget har derfor søkt kommunen om et starttilskudd på minimum 100.000 kroner.

Da saken var oppe i formannskapet torsdag, var kommunedirektørens innstilling å gi kystlaget 50.000 kroner, grunnet kommunens anstrengte økonomi. Det var ikke formannskapet enig i, og et fellesforslag fra Rødt, KrF og Arbeiderpartiet om å gi 100.000 til kystlaget ble vedtatt med sju stemmer mot en. Nå skal saken videre til bystyret om 14 dager, men siden det var bred politisk enighet om å støtte kystlaget, er nok behandlingen der en formalitet.

Når kystlaget først har fått sikret låven på Randvik mot totalt forfall, så har de en imponerende plan for både bygget og området rundt. Her har de ønske om pram/trebåtbygging, reparasjon og vedlikehold av båter, tauverkskurs, knivmaking, smiing og andelshagebruk. Målgruppene vil være både enkeltpersoner, familier og barn/unge.

Dette er en veldig spenstig satsing fra kystlagets side, og de hjelper i tillegg kommunen med et bygg som har stått helt til nedfalls. Jeg regner med dette går gjennom i bystyret, og det er bare å ønske kystlaget et stort lykke til med jobben!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken