Jeg vil ikke bli smittet av korona!

Yngve Tørrestad skriver om koronasituasjonen i dette leserinnlegget.

Yngve Tørrestad skriver om koronasituasjonen i dette leserinnlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå står jeg virkelig i fare for å bli karakterisert som surmaget og smålig. NEI, det er jeg ikke! Jeg mener i hvert fall ikke å være det. Men jeg er oppriktig skremt over alle som regelrett blåser en veldig lang marsj i smittevernreglene i disse dager.

Jeg vil ikke bli smittet! Jeg vil ikke at korona/covid-19 dukker opp i Risør! Jeg vet ikke om det allerede er her, kanskje det? Jeg liker ikke situasjonen. Hvorfor er jeg skremt? Jo, vi har et nasjonalt helsevesen som bare vil oss innbyggere i Norge det aller beste. De ber oss om å gå sammen i dugnaden for å slå ned spredningen.

De ber oss blant annet om å unngå klapp, kos og klem, om å holde én meters sosial avstand, om håndvask og desinfisering vi neppe har sett maken til og å unngå hosting og nysing uhemmet i fri utfoldelse, albuledd og papirlommetørkle anbefales i så måte for den slags. Dette har vi klart ganske bra i Norge, men det er langt igjen. Helseministeren sa i søndagens ni-time, der han var gjest, at smitteverntiltakene trolig måtte holdes, i hvert fall, ut dette året. Myndighetene slipper litt og litt opp og har en god intensjon med det. Det er vel og bra. Men hva skjer?

Nå kom vårværet. Hyttetur, tur med bobilen, båttur, uteservering og andre fristelser kom i stor fart. Jeg kjørte et nødvendig ærend til sentrum i Risør lørdag formiddag. Det var skremmende å se store folkeklynger på gatehjørner og fortau. Folk sto og gikk tett i tett. I enkelte butikker var det «smekkfullt». Det var godt besøkte serveringssteder, men det så i forbifarten heldigvis ut til å være tilfredsstillende mengde gjester og avstand mellom dem.

17. mai blir en beskjeden affære. Kammermusikkfesten sier de ønsker å arrangere noe som kan tilpasses. Det kan være veldig risikabelt med tanke på smittespredning!

Trebåtfestivalen er heldigvis avlyst. Men sommeren og turistsesongen er ikke avlyst. Sørlandet frister feriefolket i år. Jeg ser ikke fram til det! I mange uker/måneder framover kommer min kone og jeg til å holde oss langt unna det som jeg har nevnt her. Unntaket er å skaffe oss dagligvarer, medisiner, drivstoff og litt til hagen. Resten av behovene blir dekket av nettbutikker. Iskrembilen stopper utenfor inngangsdøra vår to ganger i uka og pensjonen kommer på konto hver måned.

Yngve Tørrestad
Risør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken