– Jeg vil oppfordre alle elever og studenter å bli med på vår felles kamp for fremtiden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ylva (9) fra Gjerstad oppfordrer til skolestreik for klimaet: Jeg, Ylva Hobber går ut i global streik fredag 15/3-19. Med denne talen til verdenslederene, av Greta Thunberg, håper jeg kommunestyrene i Gjerstad og Risør gir sin fulle støtte til barn og unge til denne streiken og til den nasjonale streiken som arrangeres av Natur og ungdom 22/3-19.

Tale

"Er du redd for å være upopulær? Jeg bryr meg ikke om å være populær. Jeg bryr meg om klimarettferdighet og den levende planeten. Dere er ikke modene nok til å si det som det er. Selv den byrden overlater dere til oss barn.

Sivilisasjonen vår ofres for at en liten del av menneskeheten skal fortsette å tjene enormt mange penger. Biosfæren vår ofres, slik at rike mennesker i land som mitt kan leve i luksus. Det er lidelsen av mange som betaler luksusen til de få.

Du sier du elsker barna dine over alt annet, men likevel stjeler du fremtiden deres rett foran øynene deres. Inntil dere begynner å fokusere på hva som må gjøres, istedenfor hva som er politisk mulig. Er det ikke noe håp!

Året 2078 feirer jeg min 75 års dag. Hvis jeg har barn, så kanskje de vil tilbringe dagen sammen med meg. Kanskje de vil spørre meg om dere. Kanskje de vil spørre hvorfor dere ikke gjorde noe, da det fortsatt var mulig (hadde tid).

Dere snakker bare om fremskritt, med de samme dårlige ideene, som fikk oss inn i dette rotet. Selv når den eneste fornuftige tingen å gjøre er og dra i nødbremsen. Og hvis løsningene innenfor systemet er så umulige å finne, da kanskje vi burde forandre systemet selv.

Vi har ikke kommet hit for å trygle verdenslederne om å bry seg. Dere har ignorert oss tidliggere, og dere vil ignorere oss igjen. Dere er tomme for unskyldninger og tiden renner ut.

Jeg har lært at man aldri er for liten til å gjøre en forskjell. Forestill deg hva vi kan gjøre sammen, hvis vi virkelig vil. Men for å gjøre det , må vi snakke tydelig, uansett hvor ukomfertabelt det vil være. Vi kan ikke løse denne krisen, uten å behandle det som en krise.

Vi har kommet hit for å gi dere beskjed, om at forandring kommer. Om du liker det eller ikke. Den ekte makten ligger hos folket."

Geta Thunberg.

Jeg vil oppfordre alle elever og studenter å bli med på vår felles kamp for fremtiden. Møt opp foran kommunehuset/Rådhuet klokken 09.00 fredag 15. og 22. mars. La oss kjempe for vår felles fremtid! Husk: Hvis ikke jeg! - Hvem? Hvis ikke nå! - Når?

Til alle dere som har blitt foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, osv. osv. Dere må gjerne møte opp i solidaritet med de kommende generasjoner.

Og på vegne av barn og unge i kommunene sier jeg på forhånd takk til kommunestyrene for den støtten dere vil gi. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken