Hyttedrømmen som ble sommerjobb

Mor og sønn: – En av grunnene til at vi ønsket å drive Jegertunet var at vi kunne tilby barna våre sommerjobb, sier Ingunn Engebretsen (47). Her med sønnen Sander (16).

Mor og sønn: – En av grunnene til at vi ønsket å drive Jegertunet var at vi kunne tilby barna våre sommerjobb, sier Ingunn Engebretsen (47). Her med sønnen Sander (16).

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da Ingunn (47) og Espen (47) Engebretsen kjøpte Jegertunet i vår, var det for å virkeliggjøre «prosjekt sommerjobb». Nå er hele familien i full sving.

DEL

Det begynte med at vi bygget vår egen hytte rett nede i bakken her. De første årene vi ferierte var Jegertunet i drift, men tilbudet var litt feil i forhold til kundene som er i nærheten, forteller Ingunn Engebretsen (47). Hun har jobbet flere år som ungdomsskolelærer i Øvre Eiker, og mannen hennes Espen er pilot i SAS. Sammen er de glade i å gjennomføre prosjekter, og da de hørte at Jegertunet var på markedet begynte de å legge kveldsturene til hotellet for å drømme seg bort.

Forretningsidé

– Etter første visning slo vi det fra oss fordi det var så mye som måtte gjøres for å få det silk vi ville. Likevel klarte vi ikke å slippe tanken helt, sier Engebretsen.

Så kom plutselig idéen om å skille ut en del av bygningen til privat hytte og bygge om hotellrommene til små leiligheter med sikte på sommerdrift.

– Vi har brukt lokale snekkere og er utrolig fornøyd med dialogen vi har hatt underveis og ikke minst resultatet, sier den ferske hotelleieren som forteller at det har vært hektiske men spennende dager siden de åpnet for fullt ved sankthans.

– Det valfarter såpass mange hit at det er tydelig at både lokale og feriegjester har savnet å ha et tilbud, sier hun.

Nå tar familien sikte på enkle matretter på menyen, og en liten salgsavdeling med interiørvarer og second hand-klær i caféen.

Gamle møbler, ny vri

– For oss er gjenbruk viktig. Vi har tatt vare på mange av møblene fra de gamle hotellrommene, og ikledd dem ny drakt, forteller Engebretsen.

Stikkord for det nyoppussede lokalet er lyse farger, drivved og et dryss av oppbyggelige sitater med løkkeskrift.

– Det er dette som er hovedinteressen min. Jeg er utdannet faglærer innen ernærig og helse, elsker å lage mat og å dekorere. Som lærer har jeg fri hele sommeren, og derfor er det mulig for oss å gjennomføre driften. Det blir altså ikke mye ferie, men selv om jeg står på fra morgen til kveld, er jeg sliten på en positiv og god måte, forteller hun.

– Og så har vi fått veldig mye gode tilbakemeldinger etter at vi åpnet. Det gir energi til å stå på.

Planlagt salg

– Da vi kjøpte Jegertunet i 2010 var planen vår å omregulere driften til noe som var realiserbart, pusse opp hotellet og selge det videre. Det har vi nå gjort, forteller Harald Pedersen (64) på vegne av investorene som tidligere eide Jegertunet.

Han vil ikke ut med salgssummen de fikk for hotellet, men skryter av de nye eierne.

– Vi er veldig fornøyd med å ha funnet familien Engebretsen som er fantastisk kreative og har gjort mye for stedet. Dette er bra for hele området, sier Pedersen. Investorselskapet selger nå flere av hyttene som er skilt ut fra eiendommen, og planlegger å bygge ut tomter etterhvert.

– Vi har hatt store utgifter med å sette driftsbygningen i sin nåværende stand. Foreløpig går vi kanskje i null, forteller Pedersen.

Heller ikke de nye eierne vil oppgi hvor mye de måtte ut for for drømmehotellet sitt.

– Men vi er ikke avhengige av driften for å klare oss, ettersom vi solgte hytten og integrerte den i Jegertunet. Til neste år er det mulig at vi prøver å finne noen som kan hjelpe oss med café og booking. Vi får se hvor mye det blir i år, smiler Engebretsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken