Jam for en bedre jul

Last christmas: The Gomez Experiment spilte i fjor, og skal avslutte årets julejam, som arrangeres for 7. gang i kveld. Bandet og alle andre stiller opp gratis for å hjelpe Frelsesarmeen. foto: arkiv

Last christmas: The Gomez Experiment spilte i fjor, og skal avslutte årets julejam, som arrangeres for 7. gang i kveld. Bandet og alle andre stiller opp gratis for å hjelpe Frelsesarmeen. foto: arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor samlet de inn 53 000 kroner til julegaveaksjonen til Frelsesarmeen. Målet i år er 50 000 kroner.

DEL

Lørdag går årets julejam av stabelen på Peterhead Bar. Arrangementet som har blitt en viktig bidragsyter til at barn i Risør og Gjerstad kan få julegaver.

– Det er mange barn i distriktet som ikke ville ha fått julegaver uten Frelsesarmeens julegaveaksjon, sier Kurt Inge Dahle.

Mange søker om hjelp

Målet under fjorårets julejam var 45 000 kroner. Det klarte de med glans, og samlet inn hele 53 000 kroner. Et beløp som i sin helhet ble gitt Frelsesarmeens innkjøp av julegaver.

– Det er veldig mange som søker Frelsesarmeen om hjelp til julegaver, veldig mange. Det viser at det er mange som sliter økonomisk og ikke kan ta seg råd til å gi barna presanger til jul. Klarer vi å få inn 50 000 kroner i løpet av lørdagen, vil alt gå til julegaver, sier Dale.

Han forteller at arrangementet er gratis, men oppfordrer folk til å gi et bidrag som inngangspenger.

– Julejammen har blitt en tradisjon for musikkelskere og festmennesker som vil gi sitt bidrag til Frelsesarmeen. Dette blir det sjuende året hvor alle pengene i sin helhet blir gitt til julegaveaksjonen,

Mindre i gryta

Spillelista for kvelden er i boks, men den sorte gryta til Frelsesarmeen trenger mer.

– Jeg var innom Frelsesarmeen torsdag ettermiddag, og der ble jeg fortalt at det har kommet inn langt mindre penger i julegryta i år enn tidligere år. Ikke bare i Risør, men generelt over hele landet, forteller Dale.

Auksjon

Han oppfordrer folk til både å putte penger i gryta og til å komme på lørdag.

– Konserten begynner med akustiske innslag. Så går det slag i slag fram til en forrykende avslutning med The Gomez Experiment. Det er bare å møte opp. Det blir skikkelig show, lover jamgeneralen.

Lørdagens viktigste happening skjer klokka 21.

– Da starter auksjonen av gaver vi har fått inn til juljamen. Det er auksjonen som gir mest penger i julegavegryta til Frelsesarmeen, forteller Kurt Inge Dale, primus motor for julejammen.

Artikkeltags