Juni slutter i Aust-Agder Blad: – Det har blitt en del tårer

Ha det: Journalist Juni Wendelin Fasting vinker farvel til Risør for å begynne i ny jobb i Telemark i februar.

Ha det: Journalist Juni Wendelin Fasting vinker farvel til Risør for å begynne i ny jobb i Telemark i februar. Foto:

Snart er Juni i gang med nye arbeidsoppgaver i nabofylket. Hun er vant til å ta sjanser og hoppe ut i nye ting. At det skulle bli så vanskelig å flytte fra Risør hadde hun imidlertid ikke sett for seg.

DEL

Dagens navn: Juni Wendelin Fasting (28),  snart avtroppende journalist i Aust-Agder Blad.

Hun landet i Risør høsten 2016, etter fire år på Hawaii. Selv om byen var flunkende ny for henne, hadde hun jobbet i Kragerø, som tross alt ikke er så langt unna:

– Jeg hadde sommerjobber i lokalavisa i Kragerø. Der fikk jeg høre at de trengte en journalist i Risør. Så da søkte jeg, fikk jobben, og tok med meg flyttelasset. Jeg kjente jo ingen her, og var nokså spent, forteller hun.

Karrierehopp

Nå gjør hun det altså igjen: tar med seg flyttelasset, denne gangen til Telemark og ny jobb i Skien:

– Jeg har fått ny jobb som redaksjonell idéutvikler i Telemarksavisa. Det er en nyopprettet stilling, og jeg kunne ikke si nei til den jobben. Det er et karrieresteg, selv om jeg nå gruer meg til å forlate byen.

Vil trene i risørdrakta

For lite visste hun om at det skulle bli såpass vanskelig å flytte fra Risør etter to år. Det takker hun jobben og nye, gode venner for:

– Jeg tror ikke jeg hadde blitt kjent med så mange mennesker her hvis det ikke var for jobben min. Jeg har jo hatt en «utfordrertrang» mens jeg har bodd her, noe som har ført meg inn i både triatlonmiljøet og på swingkurs. Der har jeg fått nære, gode venner, som jeg kommer til å savne. I tillegg har jeg jo verdens beste arbeidsplass. Selv om jeg ikke flytter så langt, kommer jeg til å savne den daglige kontakten, sier hun, og legger til:

– Jeg skal fortsatt konkurrere triatlon med risørdrakten på.

Kritikk på tampen

Selv om hun elsker Risør, er det enkelte ting hun syns kan gjøres bedre. Å omgås folk i en annen aldersgruppe, som var eldre enn henne selv, var nødvendig for å skaffe venner i byen:

– Det er ikke så mange som meg her, i alderen mellom 20 og 30 år. Risør snakker ofte om å tiltrekke seg barnefamilier, men hva med et fokus på folk som ennå ikke er etablerte med familie? Det kan jo legges til rette for muligheter for dem her også. Det syns jeg er litt glemt i denne debatten.

Selv om det ikke har vært vanskelig å bli kjent med nye mennesker, mener hun det ikke skal så mye til før man får en merkelapp eller et kallenavn som henger ved:

– Det er litt rart. Jeg har ofte observert at folk går forbi, og så relateres de til en eller annen historie fra fortiden. Det er en del sladder og fordommer her.

Telemark- Risør 2–0

Bergenseren som forelsket seg i Risør, har rukket å gråte en del tårer etter at hun nylig takket ja til ny jobb, men er glad for tiden hun har hatt i Risør:

– Jeg tenkte at hvis jeg fant den store kjærligheten, hadde jeg sikkert blitt her.

Men nå befinner altså både karrieresteg og kjærlighet seg i Telemark, og Aust-Agder Blad kan derfor ikke annet enn å innrømme nederlaget og ønske Juni lykke til videre.

Artikkeltags