Kaféen i kunstparken fortsetter

TOSPANN: Den nye lederen av husstyret i kunstparken, Anne Aanerud (t.v) har overtalt Arnfinn Strand til å satse videre på kafédriften i kunstparken. Etter lang betenkningstid, og forhandlinger med kommunen, har Strand besluttet å prøve ett år til, i første omgang. Foto: Hans Petter Bjerva

TOSPANN: Den nye lederen av husstyret i kunstparken, Anne Aanerud (t.v) har overtalt Arnfinn Strand til å satse videre på kafédriften i kunstparken. Etter lang betenkningstid, og forhandlinger med kommunen, har Strand besluttet å prøve ett år til, i første omgang. Foto: Hans Petter Bjerva

Artikkelen er over 5 år gammel

Dette skulle opprinnelig være Arnfinn Strands siste dager som kafèvert på Gymnaset. Nytt husstyre og ny dialog med kommunen gjør at Strand har trukket oppsigelsen og satser ett år til.

DEL

I januar i år sprakk nyheten om at Arnfinn Strand og Gymnaset kafe i Kunstparken skulle legges ned. Uenighet både innad i Kunstparken, foruten et økonomisk krav fra kommunen på leie som Strand mente var urettmessig, var kimen til konflikten. Strand sa opp, og nektet å betale ekstraregningen.

Avtalen skulle gått ut i mai. Kommunen søkte etter nye drivere, men ingen svarte. Fremtiden for det mange kaller selve limet i Kunstparken var usikker.

Ny dialog, ny giv

I vår kom et nytt husstyret på plass. Den nye lederen, Anne Aanerud, så viktigheten av kafedriften.

Dialogen med Strand ble gjenopprettet. Tospannet inngikk møter med Risør kommune. Der kom man frem til en løsning alle er fornøyde med.

–Nå er arbeidsmiljøet bra. Jeg føler jeg har en god dialog med både kommune og kunstparken, sier Strand onsdag formiddag.

–Ingenting er som å drive en virksomhet når arbeidsmiljøet ikke er godt. Når man i tillegg ikke klarer å tjene penger på driften sin, da er veien kort til å gi seg, sier han.

Nå har han, etter lang tid i tenkeboksen, ombestemt seg.

Strand trakk nemlig oppsigelsen sin på mandag. Kun få dager etter at den skulle tre i kraft. Kaféen får nå videre liv. I første omgang i ett år.

–Jeg prøver ett år i første omgang, frem mot neste sommer. Jeg skal satse på de konseptene som vi har hatt stor suksess med allerede. Jeg har hatt barnekafè på torsdagene, med tilhørende familiemiddag på kvelden. Det har jeg hatt god erfaring med. I tillegg har vi hatt bufféen på lørdagene som vi også vil satse på fremover, sier han.

–I tillegg skal jeg prøve å forelde noen ideer jeg har, forteller han.

Vil bi et familiested

Strand har ikke noe ønske om å bli en kafé der alkoholen står i fokus. Skal han da klare å leve av det, så må folk komme og benytte seg av tilbudet.

–De fleste utestedene i dag tjenere brorparten av sine penger på alkoholen. Restaurant-drift og mat er det ikke så mye penger i, sier han.

Men Strand har ikke tenkt at kaféen skal bli en ølbule.

–Det er matlaginga og matproduksjonen som driver meg i denne jobben. Det er det jeg har lyst til å jobbe med, sier han.

Nå skal kaféen får faste åpningstider, og regelmessige åpningsdager. Året igjennom.

–I sommer blir det åpent fem, til seks dager i uka. Vi skal følge galleriets åpningstider. Til høsten og vinteren igjen blir det åpent to dager i uka, slik vi har det nå. Minst, sier han.

Risørfolks eget sted

Gymnaset må bli risørfolket sitt foretrukne treffsted, tror Strand.

–På sommeren så vil jo turistene ha øl, sommer og folkeliv. Utestedene som ligger i Strandgata lever godt på det. Der kan man få tilfeldige forbipasserende innom, men det gjør vi ikke her. Her må man nesten vite om oss for å finne frem hit. Det er det ikke så mange av turistene som gjør, så vi håper at grønt og familievennlig uteområde, og et galleri som er i drift, vil virke forlokkende på våre egne innbyggere, som søker litt pause fra byen, sier han.

Strålende fornøyd

Anne Aanerud, som er ny leder i husstyret i Kunstparken er strålende fornøyd med å ha sikret videre drift.

–Vi tok tak i situasjonen og fant en løsning på den. At Arnfinn ville drive videre, og ønsket å satse på Kunstparken, er vi veldig glade for. Det er essensielt for fremtiden av Kunstparken at vi har en kafé i midten, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken