Julen er travel for de fleste av oss, men også på beninsstasjonen på Brokelandsheia har det vært hektiske dager. Og i dag er det ekstra travelt. Mange er på vei på E18 til sine nærmeste på julaften, og trafikken er stor både sørover og østover.

Denne vil mange få

Bøtesatsene for å bruke håndholdt mobiltelefon mens du kjører bil økte 1. mars fra 5000 kroner til 7450 kroner, i tillegg til får du tre prikker på førerkortet. Får du åtte prikker i løpet av tre år, mister du førerkortet i seks måneder. Med tanke på hvor ofte vi bruker mobiltelefon, er det ikke rart at mange tenker på alternative løsninger. Og mobilholder i bil er en slik løsning.

– En mobilholder koster fra 200 til 400 kroner, og er en smart måte å unngå bot på. Men viktigst er det at mobilholderen øker trafikksikkerheten. En fornuftig investering rett og slett. Vi har solgt svært mange slike i desember, og jeg er sikker på at det ligger mange mobilholdere under juletrærne i år, sier Hanne Larsen Sletta fra Tvedestrand, som jobber på bensinstasjonen på Brokelandsheia.

Det går generelt mye utstyr til mobiltelefon om dagen, og Hanne Larsen Sletta mener slikt utstyr er gode julegaver.

Kvinner som menn

Det heter seg at det gjerne er mannfolka som er sent ute med julepresanger, og som ordner dette i siste liten. Hanne Larsen Sletta opplever det ikke slik. Hanne har lang fartstid i denne bransjen, før var hun daglig leder på Cirkel K-stasjonen ved Fianesvingen, og hun vet hva hun snakker om.

– Slik er det ikke, det er like mange kvinnfolk som handler julepresanger på bensinstasjonen i siste liten. Trur folk ville bli overrasket over hvor mange som sikrer seg en julegave her på bensinstasjonen. Ikke så rart, vi har det meste, sier Hanne Sletta Larsen og peker på en hylle full av dukker. Noen rimelige og noen litt mer kostbare.

– Kaffeavtale er det også mange som kjøper. Det er jo en superpraktisk gave som mange har bruk for, sier hun.

Hanne Larsen Sletta og hennes kollegaer på Cirkel K på Brokelandsheia kjenner på at det skal bli godt å feire jul nå, men det er folk som må jobbe på juleaften der også. Slik er det å jobbe på bensinstasjon ved E18.