Gå til sidens hovedinnhold

Kan hjemmekontor bli til Risør-kontor?

Etter et år med hjemmekontor på Østlandet med strenge restriksjoner ser vi fram til livet etter pandemien.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hjemmekontor kan være utfordrende og ensformig, men har gått seg til og blir nok for mange en viktig del av den nye normalen enten man liker det eller ei. Med mine røtter fra Risør har jeg noen tanker om hvilke mulige gevinster pandemien kan ha for sørlandsperlen.

Det er flere organisasjoner som nå forbereder seg på en ny hverdag hvor arbeidstakere kan sjonglere hjemmekontorløsning og fysisk tilstedeværelse med større aksept enn tidligere. Mange ansatte vil få en helt ny autonomi av muligheter for geografisk plassering og kan faktisk jobbe fra «hvor som helst», ikke bare hjemme slik ordet hjemmekontor tilsier. Min personlige preferanse for «hvor som helst» er Risør og det tror jeg deles med en rekke andre. Disse «mange andre» er for eksempel (1) hytteeiere i byen (2) de som opprinnelig er fra Risør og har bosatt seg utenbys, men skulle ønske de oftere kunne være «hjemme» og (3) andre som drømmer om være på Sørlandet.

Hva er så de viktigste forutsetningene for å gjøre det mulig å realisere drømmen om «hyttekontor», «bortekontor» eller bare «Risør-kontor»? Mange innenfor de nevnte målgruppene har barn og ungdom i ulike aldre. Jeg er derfor overbevist om at tilgjengelige aktivitetstilbud og fritidsskoler til barn og unge står helt sentralt i ideen om Risør-kontor for denne gruppen. Barna trenger naturligvis fysisk utfoldelse og et sted å være mens foreldrene jobber. Fra naturens side har Risør de beste forutsetninger for å kunne tilby opplevelser til barn og unge og her mener jeg det ligger unike forretningsmuligheter for lokalt næringsliv.

Når målgruppen erfarer at kombinasjonen av Risør-kontor og fritidsskoler fungerer ypperlig for store og små, vil etterspørselen etter fritidsskoler øke. Og med litt hjelp i form av markedsføring fra kommunen kan etterspørselen øke ytterligere: «Drømmer du om å kombinere tørre videomøter med lyden av bølgeskvulp og mikse tastaturtasting med måkeskrik? Drømmer du om å kunne ta en dukkert i ekte saltvannsbrus før du avslutter dagens møtereferat? Drømmer du om at barna skal få ultimate opplevelser på seilskole, fiske- og sjølivsskole, kunst- og håndverksskole, rideskole, språkskole, litteraturskole, fotballskole, seilbrettskole eller friluftsskole; listen kunne blitt lang.»

Det er gledelig å lese at Risør kommune i år har fått tilskudd for å arrangere sommerskole, men da primært for kommunens innbyggere. Forståelig nok er ikke dette året for at det ukritisk planlegges for å invitere inn deltakere fra områder som nå er på «rødt nivå», men hva med å planlegge for fritidsskoler i 2022? Eller allerede i høstferien i år, hvor forhåpentligvis majoriteten av befolkningen er vaksinert og vi er mer eller mindre tilbake til normalen.

Ekte sørlandsidyll kombinert med helseframbringende og lærerike aktiviteter for barn og unge tror jeg alle heier fram når Norge åpnes igjen. Dersom vi lykkes med dette, vil det dessuten bli større etterspørsel etter kultur- og aktivitetstilbud til voksne som igjen vil bringe nye forretningsmuligheter til byen vår – i tråd med kommunens vekstrategi. Til gjengjeld burde kommunen kunne legge til rette for å koordinere aktivitetstilbudene gjennom en felles digital påmeldingsplattform. Dette kunne gitt en forutsigbarhet rundt lønnsomheten av å arrangere gitte aktiviteter basert på antall deltakere for eksempel. Kommunen kunne også laget noen felles prinsipper for hva et godt tilbud innebærer, laget en god ramme for etablering av tilbudene og fungert som en fasilitator for nye virksomheter. I tillegg kunne kommunen tilrettelagt for utleie av kontorplasser for dem som ikke har egnet arbeidssted på hytta. For alt jeg vet ligger det allerede i planverket.

Her gjør jeg mange antakelser om drømmene til de med hjemmekontor og de ulike målgruppene. Men det hadde vært skikkelig gøy om følgende hypotese ble satt på prøve: «Med aksept for hjemmekontor vil sesongen for opphold i Risør kunne utvides med to måneder i løpet av året».

For å lykkes med dette tror jeg vi må begynne med å etablere gode fritidsskoler med en fornuftig prismodell, også for besøkende. Fritidsskolene må kanskje være selvfinansierte, men når det kommer til finansiering av administrasjon og markedsføring kan vi se til ulike kilder som sponsorer, lokalt næringsliv, Innovasjon Norge og tilskuddsordninger.

Det er ikke noe tvil om at høysesongen for sommerperlen er fellesferien i juli. Jeg har fått med meg at flere butikker i bykjernen opplever 50 prosent omsetningsøkning i denne perioden. For restaurant- og utelivsbransjen er nok tallet høyere. Hva om sesongen kan utvides? Hvilke vekst- og forretningsmuligheter vil dette kunne gi oss?

Med en strømlinjeformet tilrettelegging for kombinasjonen av hjemmekontor og fritidsskoler skal du ikke se bort ifra at vekststrategien for byen operasjonaliseres i økt grad. Noen kan til og med komme til å tenke; her vil jeg bo på permanent basis. Dette rolige naturskjønne stedet med hyggelige folk og massevis av gode tilbud for enhver smak. En lang periode med fravær av en hel del hverdagslogistikk med pendling og fysiske møter har gjort at mange har gjenoppdaget det gode liv. Vi har skrudd ned tempoet og tatt tiden tilbake. Det er her Risør blir et paradis for den slags. Uansett om det blir seilskole eller kunst- og håndverksskole i Risør de neste skoleferiene til barna, så gleder jeg meg til å komme «hjem». Og forhåpentligvis vil hjemmekontor fortsatt være regelen snarere enn unntaket.

Kommentarer til denne saken