Dallavara tapte kampen om NM-bronse: – Så vanvittig kjedelig

SKUFFET: Henning Dallavara var ikke fornøyd etter fjerdeplassen i karate-NM i Kvinesdal.

SKUFFET: Henning Dallavara var ikke fornøyd etter fjerdeplassen i karate-NM i Kvinesdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Henning Dallavara (25) møtte NM-vinneren i kvartfinalen. Det hadde vært en rettferdig finale, mener han.

DEL

Risør-baserte Henning Dallavara hadde som mål å vinne NM-gull i karate-formen kata lørdag, men han måtte ta til takke med en fjerdeplass i Kvinesdal.

– Det var en svært skuffende fjerdeplass. Målet var å vinne, men små marginer utgjør mye, sier Dallavara til Aust-Agder Blad.

– Jeg møtte ham som vant klassen i kvartfinalen og tapte 2-3 i poeng. Etter det kan man si at skuffelsen tok litt over, og jeg klarte ikke å omstille meg til bronsefinalen, så jeg tapte den også. Det var mye rar dømming, men jeg kan ikke skylde for mye på det heller. Så vanvittig kjedelig dag, fortsetter 25-åringen, som tok bronse i fjor.

På spørsmål om hva som gikk galt, svarer Dallavara:

– Jeg er egentlig ganske fornøyd med den runden jeg tapte. Han jeg tapte mot, vant. Det er veldig små marginer, og det kunne like gjerne bikket den andre veien. Jeg føler at det ville vært en rettferdig finale. Det er vanskelig å si hva jeg skulle gjort annerledes i dag for å slå ham.

Henning Dallavara må imidlertid riste av seg skuffelsen raskt, for om seks uker deltar han i VM i Nederland. Der er målet å være blant de åtte i finalerunden.

Karate har to konkurranseformer: fullkontakt og kata. Dallavara konkurrere i kata i år på grunn av mangel på fullkontaktstrening. I kata er han alene på matta og gjør formelle øvelser med blokkeringer og angrep mot tenkte motstandere i et fastsatt mønster. Her blir det gitt poeng etter vanskelighetsgrad og utførelse.

Dallavara er fra Vadsø i Finnmark, men kjærligheten har ført ham til Risør, hvor har rukket å bo i flere år allerede. Han studerer ved Kriminalomsorgens utdanningssenter på Lillestrøm, men har nå praksis i Skien fengsel og pendler fra Risør.

Artikkeltags