Kåre Karlsen (61) er død: – En bauta er revet fra oss

GÅTT UT AV TIDEN: Mangeårig leder for seilforeningen og en baut i lokalsamfunnet i Risør, Kåre Karlsen, døde onsdag. Han ble 61 år gammel.

GÅTT UT AV TIDEN: Mangeårig leder for seilforeningen og en baut i lokalsamfunnet i Risør, Kåre Karlsen, døde onsdag. Han ble 61 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kåre Karlsen, mangeårig leder av seilforeningen og et svært kjent ansikt for så mange i lokalsamfunnet døde brått går, onsdag.

DEL

Det bekrefter Linda Joachime Helgesen Aslaksen (37) til Aust Agder Blad på vegne av familien Karlsen. Kåre var Lindas onkel, og er datter av Kåres søster Kari. 

– Hele familien er i sjokk og dyp sorg etter at Kåre brått ble revet bort fra oss i går ettermiddag. Vi har mistet en bauta. Når store personligheter går bort sier man ofte at de etterlater seg et tomrom. Kåre etterlater seg et krater.

Ble funnet hjemme

61-åringen var ikke kjent syk, men hadde dratt hjem fra jobben på formiddagen fordi han ikke kjente seg helt i form. Noen timer senere døde han altså brått. 

– Det var Kåres kone Wenche som fant ham livløs hjemme i Buvika da hun kom hjem fra jobb. Hun satte i gang førstehjelp, men forstod dessverre raskt at livet ikke stod til å redde.

– Det føles tomt i Risør i dag

Da leger og politi kom til stedet ble det raskt slått fast at alt tyder på at det har skjedd noe akutt medisinsk, og at døden har inntruffet svært raskt. 

– Det er for øyeblikket uklart om vi får vite noe mer om dødsårsaken, men for alle som var glad i ham er det godt å vite at det har gått raskt. Selv om han følte seg litt tufs akkurat denne dagen, hadde han vært på kafeen som vanlig om morgenen og hadde seilt Finnøya rundt med seilskolen for voksne et par dager før, sier Aslaksen.

Kåre etterlater seg kona Wenche og de voksne sønnene Endre og Jarle. 

– Han etterlater seg også en stor slekt, et quizlag, et fast kafebord på Stavelin og det som kanskje er Norges beste seilforening, for å nevne noe. 

– Det føles tomt i Risør i dag,  avslutter Aslaksen.

Aust-Agder Blad ønsker å sende all sin omtanke til de etterlatte i familien Karlsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken