–Takk for at vi fikk låne han så mye som vi gjorde

– Med glimt i øyet sa han at det å være ordfører i kommunen var Risørs nest viktigste verv, nest etter formann i seilforeningen, skriver innsenderne. Her fra fredagens minneseilas.

– Med glimt i øyet sa han at det å være ordfører i kommunen var Risørs nest viktigste verv, nest etter formann i seilforeningen, skriver innsenderne. Her fra fredagens minneseilas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Styret i Risør seilforening har sendt inn dette minneordet etter at Kåre Karlsen (61) gikk bort sist onsdag.

DEL

LeserbrevDet var en sterkt preget gjeng med seilere som ved serieregattaen sist fredag deltok i en enkel markering av Kåres bortgang. Alle båtene seilte med synlige norske flagg til Kastellet, der startflaggene ble senket til halv stang i ett minutt, mens alle forholdt seg rolige. Deler av Kåres nærmeste familie var tilstede og det var godt å dele sorgen.

Kåre var veldig opptatt av sine flokker, der familien sto nærmest og han var alltid rask med å skryte av Wenche og guttene når anledningen bød seg. Medlemmene i Seilforeningen var også en viktig flokk, og han var oppriktig stolt av det vi fikk til, byens størrelse tatt i betraktning. Årets Verdensmesterskap og fjorårets seier i Seilsportsligen raget høyt på den synlige delen av foreningens arbeide, men minst like viktig var alt det frivillige arbeidet som mange ildsjeler daglig tar del i.

Med glimt i øyet sa han at det å være ordfører i kommunen var Risørs nest viktigste verv, nest etter formann i seilforeningen.

– Vi må alltid passe på den bakerste tredjedelen av feltet

I tråd med Kåres grunnleggende samfunnssyn så ivret han for at alle skulle få anledning til å lære å seile. Han var en foregangsmann for at seilforeningen skulle kjøpe og eie båter til rekruttering, slik at disse kunne lånes ut til barn og unge uavhengig av familienes økonomi. Etter å ha strevet med rekruttering av barn gjennom en del år, bestemte vi oss for å satse på tomannsjoller og til mange andre seilforeningers hoderisting satset vi på Lærling. Antall medlemmer økte, og vi fikk en kraftig vekst i aktivitet.

Kåre var også opptatt av at flere skulle delta i regatta, og i tråd med dette er det ingen startkontingent i våre terminfestede regattaer. Og når nye seilere strevde med å hevde seg i regatta, sa han alltid at vi må passe på og hjelpe den bakerste tredelen av feltet. Den fremste tredelen klarer seg selv, den neste tredelen strever med å komme inn i den fremste tredelen, mens faren for frafall er størst blant de bakerste.

– Aldri redd for å hevde verdien av sterkere fellesskap

Gjennom årene var Kåre pådriver for å introdusere nye båtklasser i foreningen. I fleng kan vi nevne Lærling, A-jolle, RS Feva, Kragerøterne, Yngling, Snipe, IOM, 5,5 mR og 12,5 kvm. Rekruttering av voksne til noe så smalt som seiling, er vanskelig. Etter å ha gjennomført seilkurs for både voksne kvinner og menn i flere år, var Kåres siste prosjekt noe han kalte «20 – 40», og i det lå det tiltak for å rekruttere personer mellom 20 og 40 år til aktiv seiling. En brukt sportsbåt ble kjøpt inn og stilt til disposisjon, for han mente at den gamle 12,5-eren passet bedre for de over 40 enn de under.

Kåre var ualminnelig kunnskapsrik på en rekke felt. Han var sterkt engasjert i samfunnsspørsmål og han var aldri redd for å hevde verdien av sterke fellesskap. På torsdagsquizen var han en ivrig lagleder for Seilforeningen, og av de mer kuriøse temaene han kunne svare godt på var vinnere av Melodi Grand Prix!

– Takk!

Seilforeningen har formulert noen sentrale mål for sitt arbeid og sist, men ikke minst, er at vi skal ha det gøy, for ellers gidder ingen å bruke av sin fritid på foreningen. Og nettopp Kåre var den som levde opp til målsettingen ved å spre mye latter og moro der han var.

Kåre var engasjert i foreningens ledelse fra 80-tallet, og han var formann fra 1996-2002, 2004-2006, og 2008 til i dag. Han ble foreningens niende æresmedlem ved årsmøtet i 2008.

Det er med tårer i øynene og varme i hjertet at vi lyser fred over Kåres minne, og takker Wenche for at vi fikk låne han så mye som vi gjorde.

Artikkeltags