Doblet tallene på fire år

DELER ÆREN: Astrid Jensen og Terje Henrik Henriksen deler æren med sine ansatte som gjør en strålende jobb.

DELER ÆREN: Astrid Jensen og Terje Henrik Henriksen deler æren med sine ansatte som gjør en strålende jobb. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I år nådde to Risør-bedrifter fram og fikk æresbetegnelsen «gasellebedrift».

DEL

Dagens Næringsliv premierer hvert år de raskest voksende bedriftene i Norge.

Kriteriene for utmerkelsen er mange, men hovedkravet er en omsetningsvekst på mer enn 100 prosent over de siste fire årene. I år var det en kraftig nedgang av bedrifter som møtte kriteriene og det hører med til sjeldenhetene at en 30 år gammel bedrift oppnår denne statusen.

– Det er selvfølgelig moro å få denne påskjønnelsen, det betyr jo at dobbelt så mange bruker oss som da vi overtok bedriften i 2011, og det er vi veldig takknemlige for, sier innehaver, Terje Henrik Henriksen.

Overtok i 2011

Sammen med kona Astrid, som også er kjøkkensjef, satset paret stort og kjøpte bedriften de begge hadde sin læretid i.

– Vi har jo begge vært med fra begynnelsen og har mye følelser for stedet. Jeg hadde læretiden som servitør her og Terje Henrik sto i døra da restauranten åpnet dørene 16. mai 1986. Vi overtok bedriften på høsten og var avhengige av å doble omsetningen den første vinteren for å overleve. Vi jobbet som gale, men klarte det, sier en tydelig stolt kjøkkensjef.

Mye av suksessen må tilskrives satsingen på Pir 1 som erstattet Trossa i 2012.

Oppskrift fra 1986

– 60 prosent av omsetningen vår er fra ukene mellom Kammermusikkfesten og Trebåtfestivalen, og i den perioden er det bra trøkk på Pir 1 som må ha den beste beliggenheten i byen, sier Terje Henrik Henriksen.

Suksessbedriften i Strandgata setter sin ære i å ha et godt kjøkken med stor bredde, og er ikke redde for å fornye seg.

– Vi satser spesielt på sjømat og skalldyrbordet vårt er det mange som setter stor pris på. Signaturretten må jeg likevel si er fiskesuppen som lages etter samme oppskrift som ved oppstarten i 1986. På den rykende ferske menyen står nå også Isgalte og snøkrabbe som begge smaker fortreffelig, anbefaler kjøkkensjefen.

Det driftige paret slår seg ikke til ro med suksessen, men ønsker nå å utvide driften for å stå sterkere i lavsesongen.

– Vi går nå ut og tilbyr catering av skalldyrbord til kunder mellom Arendal og Skien. Det er ikke så lett å få flere mennesker til Risør, så da får vi heller tilby våre tjenester til markedet rundt oss, sier Terje Henrik.

Hope utmerker seg

Den andre gasellebedriften i Risør er Sjøsenteret, og det er Astrid og Terje Henrik ekstra glade for.

– Kai og Hanne Grete som driver Sjøsenteret er våre gode naboer på Hope, så det er klart at vi er ekstra krye over at Hope utmerker seg på denne måten, avslutter paret som vil dele hederen med sine dyktige ansatte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken