Risør-arrangement imponerer Havnaa: – Sinnssykt kult

RYDDET KALENDEREN: Kai Robin Havnaa over at Risør har fått tildelt NM i kickboksing i starten av mai.

RYDDET KALENDEREN: Kai Robin Havnaa over at Risør har fått tildelt NM i kickboksing i starten av mai. Foto:

Kai Robin Havnaa (30) har allerede satt to streker i kalenderen til NM i kickboksing går i Risørhallen.

DEL

Kai Robin Havnaa er i ferd med å gjøre en stor karriere i proffboksing. I mars tok han sitt første belte som IBOs internasjonale cruiservekt-bokser etter knockoutseieren mot Rad Rashid hjemme i Arendal.

Neste kamp blir i juni, selv om ikke stevne eller motstander er offentliggjort ennå, men Havnaa har satt en et stort kryss i kalenderen første helg i mai.

– Jeg synes det sinnssykt kult at Risør har fått kickboksing-NM. Det er et enormt arrangement. Jeg har selv vært med på NM og sett flere norgesmesterskap, så det er mange hundre utøvere. I tillegg er mange av utøverne i fullkontakt på et verdensnivå. Norges landslag er gode internasjonalt, sier 30-åringen uoppfordret i et intervju med Aust-Agder Blad.

Tidligere norgesmester

Havnaa ble faktisk norgesmester i kickboksing i 2012.

– Det er jeg stolt over. Det er en medalje jeg kommer til å resten av livet. Det var veldig stort den gangen å ta det gullet i Drammen, minnes Havnaa.

Bokseren fra Hope holder seg imidlertid unna kickboksing nå, men han har tidligere vært innom som gjestetrener i lokale klubber, inkludert i Risør.

– Kickboksing er veldig fin trening, selv om du ikke har tenkt til å gå kamper. Det er også mange jenter som driver med den. Det er mye god fysisk trening der. Folk burde stikke opp i Risørhallen og hente motivasjon og se hva kickboksing er, sier Havnaa, som forventer spennende kamper og knockouter under mesterskapet.

Tilbakemeldingen rørte ildsjelen (58): – Det går rett til hjertet 

Norgescup i fjor

Det er 13 år siden Risør Kickboksingklubb arrangerte NM sist gang, men senest i fjor var norgescupen i Risørhallen.

– Da må de ha gjort det veldig bra, for det er et stort arrangement. Det er et veldig bra miljø i kickboksing. Jeg håper flest mulig tar turen opp, for her kan man få se litt annen idrett enn de tradisjonelle. Det blir steintøffe kamper i fullkontakt, forventer Kai Robin Havnaa.

Torsdag kveld var det hele 186 deltakere påmeldt til mesterskapet i Risørhallen, og det er fortsatt drøyt én uke igjen til påmeldingsfristen løper ut.

I fjor ble Tobias Moen Johansen fra Søndeled norgesmester i 84-kilosklassen i lettkontakt i Bergen. Johansen, som går for Oslo-klubben Fighter, har ikke gått noen kamper så langt i år på grunn av skadeproblemer, men da Aust-Agder Blad snakket med ham nylig, fortalte han at han siktet seg inn på NM på hjemmebane. Så langt er ingen fra vertsklubben påmeldt.

Risør Kickboksingklubb skal også holde «Barnekick» under NM-helgen, der det deles inn i to grupper: Seks til ni år og ti til tolv år. Alle øktene har fokus på allsidighet relatert til kickboksing, står det på nettsidene.

Artikkeltags