Sørget for gulljubel på hjemmebane

NERVØS INNGANG: Tobias Moen Johansen (til høyre) fra Søndeled kjente på presset før norgescupen hjemme i Risør, men han vant sine tre kamper og fortsatte der han slapp i fjor.

NERVØS INNGANG: Tobias Moen Johansen (til høyre) fra Søndeled kjente på presset før norgescupen hjemme i Risør, men han vant sine tre kamper og fortsatte der han slapp i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tobias Moen Johansen (20) hadde ikke vært så nervøs siden kickboksingdebuten, men han var god som gull i Risørhallen.

DEL

Kickboksingeliten var i helgen samlet i Risørhallen for årets første stevne i norgescupen, og Tobias Moen Johansen fra Søndeled viste at forrige sesongs sammenlagttriumf i cupen ikke var et blaff.

Johansen kunne juble for hjemmeseier i 84-kilosklassen i lettkontakt i årets første stevne etter finaleseieren mot Ove Hamland fra Verdal.

– Jeg var veldig usikker før finalen, for jeg visste at han kunne sparke godt og var bra trent, men jeg merket raskt at han var mer vant med boksing. Jeg førte an og holdt en 3-0-ledelse helt til siste minutt av sisterunden. Motstanderen var relativt desperat og klarte å hente seg inn på dommerstemmene, men det holdt til 2-1 i min favør, sier Johansen til Aust-Agder Blad.

Sjeldent nervøs

Tobias Moen Johansen, som representerer Oslo-klubben Fighter Kickboxingklubb, innrømmer at han var nervøs før han skulle gå sitt første stevne i hjemkommunen.

– Det var veldig gøy å gå kamp på hjemme, men jeg var veldig nervøs. Jeg visste at mange fra gamleklubbene mine, Risør og Arendal, kom for å se på. Jeg har aldri følt så mye på nervene siden jeg gikk min første kamp i fjor for halvannet år siden, sier 20-åringen fra Søndeled.

Til tross for nervøsiteten, klinte han til med en grei 3-0-seier i første kamp, før han selv sier han undervurderte motstanderen i kamp nummer to. Etter første runde lå han under 1-2, men Johansen skjerpet seg fra runde to og snudde det til 2-1-seier.

Gjersdøling på andreplass

Tobias Moen Johansen var bare én av flere kickboksere fra Risør som fikk gå kamp i norgescupen på hjemmebane. Islam Amliev (27) ble nummer fem i 74-kilosklassen lettkontakt, mens Ingvard André Hundhammer (28) kom på delt femteplass med ett poeng i 79-kilosklassen i lettkontakt etter å ha trukket seg som følge av skader etter å ha bestod merkekampen i K1 fullkontakt.

Torbjørn Fone (18) fra Gjerstad og Risør Kickboksingklubb kom på andreplass av tre deltakere i 79-kilosklassen, mens Sverre Søstuen (19) fra Risør og Arendal Bokseklubb fikk godkjent sin merkekamp og er ett steg nærmere å bli fullkontaktutøver. Det samme gjorde Islam Amliev.

I slutten av februar flytter norgescup-sirkuset seg til Bjølsenhallen i Oslo, før det er norgesmesterskap på Flesland i Bergen tre uker senere.

Artikkeltags