Vinner norgescupen uten å gå kamp

GJENTOK BEDRIFTEN: I fjor reiste Tobias Moen Johansen (t.h.) til Narvik og sikret sammenlagtseieren i norgescupen. I år står han over avslutningen i Sarpsborg med skade, men ingen kan frarøve søndølingen seieren i norgescupen i år.

GJENTOK BEDRIFTEN: I fjor reiste Tobias Moen Johansen (t.h.) til Narvik og sikret sammenlagtseieren i norgescupen. I år står han over avslutningen i Sarpsborg med skade, men ingen kan frarøve søndølingen seieren i norgescupen i år. Foto:

Tobias Moen Johansen (21) fra Søndeled har vært så suveren i de to første stevnene i norgescupen at han vinner sammenlagt uten å delta i helgens avslutning i Sarpsborg.

DEL

Kickbokser Tobias Moen Johansen var vunnet de to første rundene i norgescupen, men en skade stopper ham fra å delta i det tredje og avsluttende stevnet i Sarpsborg i helgen.

– Det er veldig kjipt, men skader er en del av all idrett på et visst nivå, så sånn er det, sier han til Aust-Agder Blad.

Likevel er det ingen som kan frarøve Johansen sammenlagtseieren i helgen. Det betyr at 21-åringen for andre år på rad vinner norgescupen i 84-kilosklassen lettkontakt.

Johansen forteller at han ikke ble bedre etter en lett hjernerystelse, men det viste seg å være nakkeproblemer og migrene. Forrige uke ble han friskmeldt, men helgens stevne kommer for tidlig for søndølingen.

Han mistet også sin første internasjonale konkurranse, Scandinavian Open, tidligere i høst med den samme skaden. Nå må han heller se frem mot 2019.

– NM og å gjøre det bra i de internasjonale konkurransene er de store målene. Irish Open og verdenscup i Ungarn og Italia blir en slags nybegynnerklasse i internasjonal lett, sier Johansen.

– Jeg vil også ta en eller to merkekamper for å få litt mer fullkontakterfaring. Det ser jeg veldig frem til, fortsetter han.

Johansen har tro på å få gode resultater internasjonalt, for noen av hans argeste rivaler, som han selv har slått, har gjort det meget bra utenfor Norges grenser.

I begynnelsen av mai venter NM hjemme i Risørhallen.

– Det ser jeg veldig frem til. Å gjenta NM-gullet fra Bergen hadde vært utrolig gøy, sier Tobias Moen Johansen.

Johansen bor og studerer i Oslo og representerer Fighter Kickboxingklubb.

Artikkeltags