- Stem på Åpen folkekirke!

Samfunnsansvar: Alle bør benytte stemmeretten for å bidra til at kirken begynner å behandle folk likt, sier Bård Nylund i LLH.

Samfunnsansvar: Alle bør benytte stemmeretten for å bidra til at kirken begynner å behandle folk likt, sier Bård Nylund i LLH.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tiden er inne for å bytte ut Jan Olav Olsen som leder av bispedømmerådet, mener Bård Nylund (34), leder for LLH

DEL

- Jeg synes det er veldig synd at mange i kirken som er negative til vigsel for likekjønnede fokuserer så voldsomt på noe som gjør at folk føler på utenforskap, sier Bård Nylund, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

- Kirken spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet, og de kan spille en enda større rolle for folk dersom de åpner opp for flere, mener han.

- Etter å ha lest Jan Olav Olsens uttalelser håper jeg at folk som er medlem av den norske kirke i år benytter stemmeretten sin til å stemme på Åpen Folkekirkes liste, og at de IKKE stemmer på de konservative kandidatene til nominasjonskomitéen. Jeg kan ikke få understreket nok at nå har man en historisk mulighet til å få til endring. Kirkemøtet i fjor var veldig nær å vedta en liturgi som kan vie likekjønnede, og det er på høy tid at dette skjer i 2016, mener Nylund.

- Det er medlemmene som bestemmer hvilken retning kirken skal ta. Selv om man ikke er en ivrig kirkegjenger, har man et ansvar for å bidra til at kirken som en stor samfunnsintstusjon nå begynner å behandle folk likt.

To sider

- Jan Olav Olsen og hans meningfeller kommer i sin argumentasjon hele tiden tilbake til at det er to syn i denne saken. Der møter de seg selv i døren. Vi har ikke noe ønske om å tvinge prester til å vie likekjønnede par, det må være opp til hver enkelt. Men først når kirken åpner opp slik at alle prester kan jobbe i sin overbevisning, kan denne argumentasjonen forsvares, mener Nylund.

Artikkeltags