- Hold julehjertet varmt hele året

Kun kvins i kiwanis: Det er faktisk bare damer i Kiwanis Gjerstad, 15 stykker for å være eksakt (ni av dem er foreviget her). De brenner for å hjelpe barnefamilier i bygda, og da de skulle arrangere juleverksted i helgen fikk de låne Fjelltun helt gratis av Fiane ungdomslag.  Fra venstre: Reidun Marie Stamsø, Mona Hansen, Tove Bratsbeg, Vigis Brubakken, Randi Ramskjær, Anne Sigrun Olsen, Astrid Solheim og Bente Solheim.Foto: Marianne stene

Kun kvins i kiwanis: Det er faktisk bare damer i Kiwanis Gjerstad, 15 stykker for å være eksakt (ni av dem er foreviget her). De brenner for å hjelpe barnefamilier i bygda, og da de skulle arrangere juleverksted i helgen fikk de låne Fjelltun helt gratis av Fiane ungdomslag. Fra venstre: Reidun Marie Stamsø, Mona Hansen, Tove Bratsbeg, Vigis Brubakken, Randi Ramskjær, Anne Sigrun Olsen, Astrid Solheim og Bente Solheim.Foto: Marianne stene

Artikkelen er over 2 år gammel

Hovedmålet til damene i Kiwanis Gjersrad er å gi en hjelpende hånd til barnefamilier i bygda. I helga arrangerte de juleverksted for først gang.

DEL

– Terskelen for å be om hjelp kan være stor, men vi kan alle komme i en situasjon der vi har problemer med å få endene til å møtes, sier avtroppende leder i Kiwanis Gjerstad, Bente Solheim.

Tar gjerne imot flere

Hun forteller at de følger den såkalte Kiwanis-modellen, som i korte trekk går ut på å være et lavterskeltilbud til barnefamilier i Gjerstad.

– Det eneste vi trenger er en liten skriftlig søknad. Om ikke fra foreldrene selv, så gjerne helsesøster eller en lærer, sier hun og forklarer at det ikke tar med enn fire dager å få svar på søknaden.

– Vi dekker alt fra bursdagsfester til skoleturer og sportsutstyr, sier hun.

I fjor støttet Kiwanis ulike tiltak på til sammen 15.700 kroner. Finansieringen kommer fra overskuddet fra bruktbutikken «Stasjonen» på Brokelandsheia og donasjoner fra faddere.

– I dag har vi sju faste faddere, men vi tar gjerne imot flere.

Veldedighet hele året

Noe av det Kiwanis-damene ønsket å bruke penger på var et vaskeekte juleverksted for barna i bygda. Alle som ville kunne komme, men at det skulle dukke opp godt over 30 barn til Fjelltun søndag ettermiddag, hadde de ikke regnet med.

– Det har gått over all forventning! Vi trodde vi kom til å ha igjen masse julepynt til neste år, men det har vi helt sikkert ikke, sier ny Kiwanisleder, Tove Bratsberg, og legger til at det gikk med over 10 liter med risengrynsgrøt.

Det er første gang på sine tre år at Kiwanis Gjerstad arrangerer juleverksted – men det blir mest sannsynlig ikke det siste, etter helgens suksess.

– Det er veldig hyggelig å gjøre noe slikt opp mot jul, men for oss er det like viktig å holde julehjertet varmt hele året, sier de engasjerte Kiwanisdamene i Gjerstad.

Artikkeltags