Tar pause i oppvekstprogram: – Sterke røster omtaler det som gammelt og utdatert

Ole Henrik Grønn (Ap) ble overrasket da han ble kjent med at man ikke jobber videre med Kjærlighet og grenser-programmet.

Ole Henrik Grønn (Ap) ble overrasket da han ble kjent med at man ikke jobber videre med Kjærlighet og grenser-programmet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordføreren svarer en overrasket Ole Henrik Grønn (AP).

DEL

Risør kommune tar en pause i forebyggingsprogrammet «Kjærlighet og grenser».

Dette kommer fram etter at bystyrerepresentant Ole Henrik Grønn i et spørsmål til ordfører Per Kr. Lunden stiller seg undrende til at «arbeidet med Kjærlighet og grenser avsluttes».

Tar pause

Spesielt, understreker Grønn, er overraskelsen stor siden byens folkevalgte for kort tid siden sa nei til å bli en såkalt MOT-kommune, da rådmannen og hans stab pekte på de gode erfaringene med Kjærlighet og grenser.

Nå står man altså uten noen av programmene.

I forkant av torsdagens bystyremøte svarer ordfører Per Kr. Lunden. Han sier at man nå tar en pause i Kjærlighet og grenser, selv om «det er bred enighet om at programmet har vært bra og at det har hatt betydning for oppvekstmiljøet i Risør».

Lunden peker på at det er et ressurskrevende program, og at det har vært utfordringer med tanke på kursholdere år etter år.

Sterke røster er kritiske

Den brede enigheten har likevel ikke vært så bred, skal vi tro fortsettelsen på Lundens svar.

– Vi har de siste årene registrert enkelte sterke røster som omtaler programmet som gammelt og utdatert. Slike utsagn kan diskuteres, men at det har betydning for engasjementet blant foreldre og involverte i programmet, kommer en ikke forbi, skriver han.

Ordføreren referer til også til rådmannen som har opplyst at kommunen ikke vil kutte programmet, men at det i år tas en pause.

Evalueres

Kompetansesenter om Rus Sør, som er ansvarlig for programmet, foretar nå en nasjonal evaluering av programmet.

– Dette vil ha betydning for hvilken innsats KoRus vil legge inn i det videre arbeidet og utviklingen av programmet, og hva Risør kommune skal gjøre med hensyn til videre drift av Kjærlighet og grenser, svarer ordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken