(Telemarksavisa)

Søndag ettermiddag har det vært to ulykker på E18 i Stokke. Ulykkene skjedde like ved hverandre i hvert sitt kjørefelt. Syv biler, en av dem en lastebil, var involvert i en ulykke i nordgående felt og syv biler var involvert i en ulykke i sørgående felt. Totalt 15 personer er involvert i ulykka i sørgående felt og 13 personer er involvert i ulykka i nordgående felt. Til sammen er 28 personer involvert.

Fire personer blir fraktet til akuttmottak, en av disse fra ulykka i nordgående felt. Politiet opplyser at en person er alvorlig skadet. De 12 andre fremstår uskadet.

– Disse ulykkene er av en mer omfattende karakter, opplyser politiet.

(Saken fortsetter under video)– Veien er saltet og trygg

Ifølge brannvesenet var det svært glatt på stedet da ulykken skjedde. Også Vegtrafikksentralen meldte om glatt veibane. TB sin journalist på stedet bekrefter at det var skumle kjøreforhold.

– Det er underkjølt regn og kjempeskumle forhold nå. Det er glatt. Folk må være forsiktige, sier journalist Lena Malnes, søndag ettermiddag.

Politiet oppfordret en periode alle til å unngå en speilblank E18 forbi Tønsberg etter to ulykker. Søndag kveld oppgir de at veien er saltet og trygg.

Nå gjelder ikke lenger oppfordringen, opplyser politiet.

– Veien er åpen i begge retninger, og det er ikke farlig å kjøre der, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen til NTB.

Hundevis av bilister sto i kø etter ulykkkene.

Nødetater fikk melding om den første ulykken klokken 14.31.