Gå til sidens hovedinnhold

Klart for årets høydepunkt i Hope Idrettslag

Klart for årets høydepunkt i Hope IL:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hope IL håper tirsdag å ta imot like mange løpere på Feriespretten som i fjor.

Tirsdag kveld går startskuddet på det populære terrengløpet Feriespretten, som første gang ble arrangert for 32 år siden.

– Vi er klare til å ta imot løperne. Løypene er identiske som i fjor og som de har vært i flere år, sier løpsleder Tore Jacobsen fra Hope IL til Aust-Agder Blad.

Feriespretten har to distanser, begge med start og målgang ved Sørlandet Feriesenter på Sandnes i Risør. Den lengste løypen er på ni kilometer, mens den kortere er på fem kilometer. Begge traseene går i variert, kupert terreng. I tillegg er det en trimklasse uten tidtaking.

– Dette er definitivt et viktig arrangement for Hope IL. Vi driver med mange andre småarrangementer i løpet av året, men Feriespretten er det desidert største, sier Jacobsen.

Bildeserie

Se bildene fra Feriespretten 2018

 

Går for tresfiret igjen

I fjor deltok hele 133 løpere.

– Det var omtrent 85–90 som gjorde påmeldingen online den siste uken, så vi er vant til at det kommer et renn de siste dagene, sier løpslederen til Hope IL.

Torsdag kveld var det 28 forhåndspåmeldte løpere. Jacobsen sikter på et tresifret antall.

– Det er ønskelig med en liten økning år for år. Vi håper å ligge omtrent på det samme som i fjor, for vi nærmer oss en grense for hvor praktisk det er. Vi har ikke et så stort område, men vi har fortsatt kapasitet til flere. Får vi over hundre, skal vi være fornøyd, sier Jacobsen.

Les også

Feriespretten-seieren skulle være en god indikator – nå er han verdensmester

 

Profilert vinner i fjor

Han forteller at de prøver å skape litt blest rundt løpet på sosiale medier og med hjelp av lokale klubber, i tillegg til at aktive løpere i klubben prøver å reklamere for løpet utafjords.

I fjor var det skiskytteren Vetle Sjåstad Christiansen fra Geilo som stakk av gårde med seieren på ni-kilometeren med tiden 34.36. Raskeste kvinne var Silje Røynstrand fra Sletta i Hordaland med tiden 43.00. På fem-kilometeren var Morten Omland fra Oslo raskest med tiden 18.55, mens Gunvor Helene Støle fra Nittedal var raskeste kvinne med tiden 25.29.

Feriespretten har også et eget barneløp i målområdet. I fjor var det 26 barn som deltok.

Kommentarer til denne saken