Klør du etter å forhåndsstemme? Mandag kan du stilne lysten

Mandag åpnes det for forhåndsstemming i både Gjerstad og i Risør.

Mandag åpnes det for forhåndsstemming i både Gjerstad og i Risør. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mulig å forhåndsstemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 fra og med 12. august til og med 6. september.

DEL

I Norge er det mulig å forhåndsstemme hele seks uker før selve valgdagen. Det er blant de lengste forhåndsstemmeperiodene som finnes, ifølge valg.no

Fra mandag er det derfor mulig å forhåndsstemme på kommunehuset i Risør, og i Gjerstad. Begge kommunene tilbyr forhåndsstemming. Det er registrert to valglokaler i Gjerstad: Gjerstad folkebibliotek og kommunehuset.

I denne perioden kan du stemme i det forhåndsstemmelokalet du måtte ønske i hele landet. Det er viktig å huske på at det ikke er mulig å angre på sin stemmegivning i Norge. Det betyr at dersom du forhåndsstemmer, så kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

Valg.no opplyser om at dersom du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, får du utdelt en stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen. 

Du skal deretter få en valgfunksjonær til å stemple stemmeseddelen, før du legger den ned i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som deretter legges i valgurnen. Stemmen blir sendt til din hjemkommune for opptelling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken