Kommunen med en hjelpende hånd til næringslivet

Bård Birkedal

Bård Birkedal Foto:

Næringssjef Bård Birkedal sendte tirsdag ettermiddag ut en e-post til over 200 bedrifter og næringsdrivende i Risør. Kommunens næringsmann forsikrer at «Dette går over», men i mellomtiden lister han opp en rekke tiltak som næringslivet kan benytte seg av.

DEL

– Det er nå stor usikkerhet blant bedrifter i hele landet, også i Risør, forårsaket av nasjonale og internasjonale tiltak for å hindre spredning av Koronaviruset. Konsekvensene for enkeltpersoner, arbeidsliv og næringsliv er store. Her følger litt mer informasjon om tiltakene som gjøres på nasjonalt, regionalt og lokalt plan for å møte den pågående situasjonen, skriver han i mailen og lister opp en rekke tiltak som er innført på sentralt, som at permitterte får lønn i en periode, samt at mva-innbetalingen i april er utsatt.

I tillegg forteller Birkedal at både fylkeskommunen og Innovasjon Norge er behjelpelige i disse tider, samt at kommunen selv tar ett grep for å hjelpe de næringsdrivende – litt.

– I Risør kommune har vi valgt å tilby betalingsutsettelse og/eller nedbetalingsavtale på eiendomsskatt for næringsdrivende, men om man ønsker det må man ta kontakt med innkrevingskontoret i kommunen, sier han.

Næringssjefen sier også at han er tilgjengelig for spørsmål eller hjelp, om noen skulle trenge det. Det skal også arrangeres en ny pressekonferanse fra kommunen, mot slutten av uka, der næringslivets kår under denne situasjonen skal få plass.

Artikkeltags